VIDEO Niculae vrea să trăiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţintuit pe un pat de spital  din România, tânărul speră  la un tratament în străinătate
Ţintuit pe un pat de spital din România, tânărul speră la un tratament în străinătate

O intervenţie în Italia care costă 100.000 de euro îi poate salva viaţa tânărului bolnav de leucemie. Leucemia ucide în România pentru că sistemul medical nu are soluţii. Niculae Ionescu i-a căzut victimă şi are nevoie de ajutor pentru a-şi găsi vindecarea în străinătate.

Niculae Ionescu are 37 de ani şi în urmă cu două săptămâni a aflat că suferă de leucemie acută mieloblastică, o boală care se manifestă prin înmulţirea necontrolată a globulelor albe din măduva osoasă şi din sânge. Sâmbătă, 13 februarie, a fost „cea mai urâtă zi" din viaţa lui, dar şi un nou început, spune el.

Al luptei pentru viaţa pe care o iubeşte. Şi are nevoie de ajutor pentru a câştiga. Niculae, grafician la publicaţia „Reader's Digest", s-a hotărât să-şi facă analize la finalul unei zile în care orice mişcare devenise un efort greu de suportat pentru corpul său. Era 8 februarie, o zi cu ceaţă şi ploaie care topea nămeţii adunaţi pe trotuare.

„Eram ud la picioare şi aşa am rămas pe parcursul întregii zile. Dar nu asta mă deranja, ci faptul că fiecare pas pe care-l făceam îmi tăia răsuflarea", povesteşte Niculae pe blogul său. „O oboseală nesfârşită pusese stăpânire pe mine. Uram staţia de metrou pentru că nu avea scări rulante. Mă simţeam de parcă aveam 80 de ani şi trăgeam tubul de oxigen după mine."

La insistenţele soţiei, a decis să meargă la spital să-l vadă un medic. După ce, la un prim set de analize, a aflat că are probleme de coagulare a sângelui, şi-a sunat nişte prieteni care l-au îndrumat către secţia de hematologie a unui spital din Bucureşti.

„M-au internat chiar în acea seară, după ce mi-au recoltat noi probe de sânge" , spune tânărul. Vestea cea proastă a venit însă a doua zi, sâmbătă:„Eu nu am leşinat niciodată. Eu nu am plâns niciodată. Până în această zi, la orele 11.00 când am aflat diagnosticul: leucemie acută mieloblastică", mărturiseşte el.

Pentru a se putea întoarce sănătos acasă la soţia Mădălina, care este artist plastic, şi la fiica lor, Oana, are nevoie de şedinţe de citostatice perfuzabile, de câte şapte zile, dar şi o operaţie de transplant medular. În România, însă, spitalele nu au în dotare camere sterile în care trebuie să stea Niculae după ce termină cura.

Citostaticele îi distrug sistemul imunitar, iar mediul nesteril din spitale îi poate provoca o infecţie împotriva căreia organismul nu are armele necesare pentru a lupta.

Tratament doar în străinătate

Niculae a găsit un spital din Brescia, Italia, care-i poate oferi condiţiile de care are nevoie pentru a se însănătoşi. Dar tratamentul îl costă 100.000 de euro, sumă despre care spune că nici nu-şi „închipuie cum arată".

În urmă cu două zile s-au împlinit două săptămâni de când este internat şi o săptămână de când a intrat în aplazie - a terminat prima sesiune de citostatice şi are un sistem imunitar slăbit. Mădălina stă aproape tot timpul cu el la spital, însă nu are voie să-şi scoată masca antibacteriană de pe faţă. Şi deşi nu îl poate săruta, este fericită că îl poate ţine de mână, în zilele în care are febră sau atunci când se simte mai bine.

Fata lui, Oana, suferă pentru că nu are voie să se apropie de el. O fire zăpăcită, o adolescentă rebelă, ea plânge aproape tot timpul şi se întreabă cum i s-a putut întâmpla acest lucru tocmai tatălui ei, care în decembrie era sănătos şi se bucura că a învăţat să joace biliard.

Donaţi pentru a-l ajuta să trăiască!

Dacă doriţi să-l ajutaţi pe Niculae puteţi dona 2 euro la numărul de telefon 0900.900.572, sau 5 euro la numărul 0900.900.570, numere apelabile numai din reţeaua Romtelecom. Operaţia de transplant medular, susţinută de un tratament citostatic adecvat, este singura lui şansă de vindecare. ING Bank a deschis următoarele conturi de donaţie pentru care NU se percep comisioane:

cont RON: RO97INGB0000 999901847209
cont EURO: RO47INGB0000 999901847236
cont USD: RO74INGB0000 999901847235
Cod SWIFT: INGBROBU
Titular: Niculae Ionescu

Blogul îl ajută să „evadeze"

Niculae, un matematician convins, a început să scrie de când s-a îmbolnăvit.

Şi-a făcut un blog (http://niculae-ionescu.blogspot.com) unde postează zilnic. Asta îl ajută mult pentru că-i distrage atenţia de la perfuzii, transfuzii de sânge, medicii repeziţi care intră fără mască în salonul său sau de la zumzetele care se aud non-stop pe hol.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite