Neveste de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neveste  de vânzare
Neveste de vânzare

Săraci lipiţi, fermierii din nordul Indiei îşi vând soţiile creditorilor ca pe o marfă obişnuită. Agricultorii din India aflaţi la ananghie din cauza recoltelor slabe au găsit o metodă şocantă de a face rost de bani.

Fermierii din regiunea de nord a Indiei îşi vând nevestele pentru a supravieţui. Rămaşi fără bani din cauza sezonului agricol prost, fermierii din statul Uttar Pradesh au început să-şi ofere soţiile spre vânzare celor care le-au împrumutat bani, relatează „The Independent“.

Preţul variază între 4.000 şi 12.000 de rupii, adică între circa 60 şi 170 de euro. Cu cât femeia este mai frumoasă, cu atât îi creşte preţul. Vânzarea femeilor se face după semnarea unor documente care poartă numele de „Vivaha Anubandh“, ceea ce înseamnă „contract marital“. După ce soţul se plictiseşte de o femeie, poate să i-o vândă altuia.

O realitate ascunsă sub preş

În multe cazuri, femeile nu ştiu să citească, aşa că nu au cum să afle ce scrie în aşa-zisul contract care le transformă într-o marfă.„Soţul meu m-a vândut unui alt bărbat pentru numai 8.000 de rupii (circa 115 euro).  Cumpărătorul meu m-a dus la tribunal ca să pară că nunta noastră este legală. Doar că pe drum am reuşit să evadez“, a povestit una dintre victime.

Numai că prea puţini sunt dispuşi să vorbească despre aceste situaţii, iar cei care au totuşi curajul s-o facă ajung să aibă de suferit. Presa din India a scris despre aceste cazuri după ce un agricultor, care s-a recomandat drept Kalicharan, a rupt tăcerea. Acum însă, bărbatul spune că este hărţuit.

„Am fost adus la secţia de poliţie şi interogat. Le-am spus că am vorbit cu presa pentru că nimeni nu a fost dispus să ne asculte. M-au ameninţat şi m-au acuzat că mint. Şi soţia mea a fost chemată la secţie“, a afirmat Kalicharan. Potrivit relatărilor din zonă, mii de fermieri sunt implicaţi în astfel de cazuri, iar situaţia riscă să se transforme într-un scandal politic de proporţii.

Reprezentanţii Comisiei Naţionale pentru Femei au anunţat că vor ancheta aceste cazuri. „Este groaznic şi chiar de necrezut că aşa ceva încă se întâmplă în ţară şi mai ales în Uttar Pradesh, stat administrat de o femeie“, a declarat revoltată Girija Vyas, şefa Comisiei Naţionale pentru Femei.

La rândul lor, partidele de opoziţie dau vina pe administraţia statului şi cer crearea unor autorităţi separate care să-i ajute pe fermierii aflaţi în dificultate, astfel încât să nu mai ajungă în situaţia de a-şi scoate soţiile la vânzare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite