Nefericiţii se uită mai mult la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele fericite socializează mai mult, citesc mai mult presa şi fac mai mult sex, dar se uită mai puţin la televizor, scrie „The Daily

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele fericite socializează mai mult, citesc mai mult presa şi fac mai mult sex, dar se uită mai puţin la televizor, scrie „The Daily Telegraph”.

Cei care sunt nefericiţi se uită cu până la 30 la sută mai mult la televizor, au descoperit John Robinson şi Steven Martin de la Universitatea din Maryland, după ce au analizat obiceiurile sociale a peste 30.000 de persoane, între 1975 şi 2006.

Concluziile cercetării ridică semne de întrebare legate de alte studii care spun că urmăritul programelor TV reprezintă pentru cei mai mulţi partea preferată din zi.

Sociologul Robinson a spus că datele contradictorii sugerează că televizorul oferă celor care îl privesc o plăcere de moment, însă pe termen lung creează un disconfort.

Cercetătorii cred că mulţi agreează televizorul pentru că nu presupune un efort prea mare, cum ar fi să se ducă undeva, să planifice înainte, să plătească ceva sau să consume energie pentru a se simţi bine. Ceea ce cercetătorii ştiu însă cu siguranţă este că televizorul chiar îi poate face pe oameni nefericiţi. Fie îi distrage de la activităţi mai benefice, fie reprezintă “un refugiu pentru cei care sunt deja nefericiţi”.

Nefericirea cronică interferează cu majoritatea activităţilor personale şi sociale, dar şi cei mai nefericiţi dintre oameni pot să apese pe butoanele de la telecomanda televizorului şi să se lase distraţi, potrivit studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite