Necunoscute sunt căile ştiinţei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sense About Science”, o organizaţie nonguvernamentală din Marea Britanie, monitorizează gafele vedetelor care vorbesc despre subiecte legate de ştiinţă şi publică anual un raport care

„Sense About Science”, o organizaţie nonguvernamentală din Marea Britanie, monitorizează gafele vedetelor care vorbesc despre subiecte legate de ştiinţă şi publică anual un raport care citează enormităţile cele mai flagrante ale acestora.

Iată, de exemplu, cum a explicat cântăreaţa Mariah Carey titlul ultimului ei album, „E=MC2”: „Emancipare egal Mariah Carey înmulţit cu doi”. O prostie la pătrat. Preşedintele ales al SUA, Barack Obama, fostul său contracandidat, John McCain, actorul Jim Carrey şi modelul Jenny McCarthy cred la unison că vaccinul MMR (împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului) este o cauză a autismului. Niciun studiu nu confirmă ipoteza.

La modă sunt acum tratamentele şi produsele de „detoxifiere”. Actriţa Demi Moore foloseşte, ca în Evul Mediu... lipitori! Pentru ca ceva să fie detoxifiant, trebuie să înlăture toxinele; iar sângele nu e o toxină... Actriţa Julianne Moore nu foloseşte decât produse cosmetice care au cel puţin 95% ingrediente naturale, ceea ce nu garantează efecte benefice, deoarece şi în natură există otrăvuri.

Kelly Osbourne, fiica rocker­ului Ozzy Osbourne, crede că pilulele contraceptive sunt cauza cancerului de colon de care suferă mama ei, iar cuptoarele cu microunde provoacă, la fel, cancer. În realitate, pilulele reduc riscul apariţiei cancerului de colon cu peste 50%, iar cuptoarele cu microunde sunt inofensive.

Premiul pentru cea mai tare gogoaşă ar trebui să-i revină lui Tom Cruise, care a afirmat despre psihiatrie că este „o crimă împotriva umanităţii”. Cruise este membru de vază al Bisericii Scientologice, care afirmă că oamenii sunt descendenţii unei rase de extratereştri, dovadă că prostia nu iartă pe nimeni...

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite