Ne punem în pericol dacă dăm SMS-uri din mers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unu din zece utilizatori de telefonie mobilă a fost rănit pe stradă din cauză că, tastând mesaje, nu a văzut bornele, stâlpii sau maşinile din calea sa. Avertismentul a fost lansat de medicul Joanna Lumdsen, de la Universitatea Aston din Birmingham, Marea Britanie.

Studiile recente efectuate în cadrul Universităţii arată că milioane de oameni îşi pun viaţa în pericol dând SMS-uri prietenilor în timp ce merg pe străzile aglomerate, relevă „The Daily Mail". Cercetătorii spun că mesajele respective presupun atât de multă concentrare încât oamenii pur şi simplu nu văd 20% din potenţialele pericole când merg pe trotuar.

„Designul telefoanelor mobile necesită atenţie vizuală totală şi destul de multe resurse mintale atunci când vrem să scriem şi să trimitem un mesaj text", afirmă Lumdsen. „10% din oameni cad victime unor accidente ca urmare a folosirii telefonului mobil pentru SMS-uri atunci când merg, aspect constatat din ce în ce mai mult de secţiile de urgenţă ale spitalelor. La Londra, doi adolescenţi sunt zilnic răniţi sau ucişi din această cauză", spune medicul.

Experiment de laborator

Medicul Joanna Lumdsen a testat cât de periculos este să trimitem SMS-uri în timp ce mergem pe stradă în cadrul unul experiment de laborator. Voluntarii urmau să meargă pe un culoar şi, în acelaşi timp, să tasteze mesaje pe mobil. În jurul lor rulau mesaje colorate pe ecrane mari, care cuprindeau şi instrucţiuni cu evitarea anumitor culori din podea. S-a descoperit că oamenii nu erau atenţi la multe din pericole din cauză că erau preocupaţi cu telefoanele mobile. Cercetarea are ca scop găsirea unor soluţii pentru ca producătorii să îmbunătăţească designul telefoanelor mobile tocmai pentru a face tastarea mesajelor mai puţin periculoasă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite