Muzica grăbeşte recuperarea după un accident vascular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au suferit un accident vascular cerebral se pot recupera mai repede dacă ascultă muzică, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Brain. Cercetătorii de la

Persoanele care au suferit un accident vascular cerebral se pot recupera mai repede dacă ascultă muzică, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Brain.

Cercetătorii de la Universitatea Helsinki, citaţi de "Daily Mail", susţin că muzica are capacitatea de a îmbunătăţi modul de funcţionare a creierului, dar şi dispoziţia unei persoane.

"Cercetările noastre au demonstrat că muzica, ascultată la scurt timp după ce o persoană a suferit un accident vascular cerebral (AVC), creşte şansele de recuperare cognitivă. Din acest motiv, recomandăm medicilor să aibă în vedere, alături de tratamentul standard al bolii, şi meloterapia", a spus prof. Teppo Sarkamo.

Studiul specialiştilor a cuprins 60 de persoane cu AVC, monitorizate la scurt timp după externare. La trei luni de la AVC, memoria verbală, dar şi capacitatea de concentrare a celor care au ascultat muzică s-au îmbunătăţit cu peste 60%. (Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite