Musculatură bine conturată, în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a dobândi o formă fizică de invidiat, trebuie să faceţi zilnic exerciţii atât la sala de fitness, cât şi acasă. Aspectul exterior şi o bună condiţie fizică s-au transformat,

Pentru a dobândi o formă fizică de invidiat, trebuie să faceţi zilnic exerciţii atât la sala de fitness, cât şi acasă.

Aspectul exterior şi o bună condiţie fizică s-au transformat, în zilele noastre, într-o necesitate pentru ambele sexe. Dorinţa de a avea un corp în formă, o dezvoltare armonioasă a musculaturii, dar şi un organism sănătos îi motivează pe bărbaţii de toate vârstele să apeleze la serviciile sălilor de forţă şi a instructorilor specializaţi.

Orice bărbat îşi doreşte să aibă un corp bine lucrat. Cel puţin aşa susţin instructorii de fitness care recomandă ca exerciţiile fizice să nu fie făcute pe o perioadă strict delimitată de timp. "Pentru a obţine aspectul mult dorit şi muşchii frumos reliefaţi, bărbaţii trebuie să respecte un program zilnic de exerciţii, timp de doi, chiar trei ani", ne-a explicat Pavel Târsână, instructor de fitness la o sală din Capitală.

El a adăugat că "activitatea fizică trebuie să devină un mod de viaţă, un obicei zilnic precum spălatul pe dinţi. În alte ţări, drumul la sala de fitness sau de aerobic şi-a luat locul printre ritualurile zilnice ale oamenilor".

Se lucrează întâi grupele mari de muşchi

O zi pe săptămână de mers la sala de fitness nu este însă de ajuns dacă doreşti să obţii rezultate eficiente şi de durată. Antrenorii recomandă ca drumul la sala de exerciţii să se facă de cel puţin două ori pe săptămână, în funcţie de programul fiecăruia. "Dacă cel care apelează la sala de fitness este începător, exerciţiile trebuie făcute timp de trei zile pe săptămână, cu o zi pauză. După două-trei luni se poate ajunge chiar la patru zile, cu o zi pauză", a spus Târsână.

Exerciţiile încep prin lucrarea grupelor mari de muşchi, alternate cu o grupă mică. De exemplu, dacă se alege lucrarea pieptului, se va lucra alternativ şi bicepsul. Dacă se lucrează spatele, se va continua cu exerciţii ale tricepsului. În cazul exerciţiilor pentru zonele de la talie în jos, acestea se pot face toate într-o singură zi. Abdomenul poate fi lucrat însă în fiecare zi, deoarece este o zonă în care durerile musculare trec rapid", a explicat instructorul.

Bărbaţii care apelează la sălile de forţă pentru a slăbi obţin de cele mai multe ori rezultate vizibile în trei-patru luni. Astfel, un bărbat de 90 de kilograme îşi poate reduce cu 30 la sută din greutate dacă respectă însă un regim alimentar corect, combinat cu exerciţiile indicate de instructori. Cel mai indicat este ca pentru început să se alterneze exerciţiile realizate la aparate cu cele efectuate cu greutăţi libere: haltere, gantere, săculeţi cu nisip etc. După două-trei săptămâni se pot face mai multe exerciţii cu greutăţi.

Cinci exerciţii pentru a vă menţine în formă

1. Ghemuiri
Eficienţa lor constă în faptul că se lucrează mai multe zone ale corpului în acelaşi timp. Pentru un rezultat bun este indicat să faceţi exerciţiile de ghemuire cam cinci minute zilnic.
2. Flotări
Cu ajutorul lor se lucrează pieptul, umerii, muşchii triceps, cei ai spatelui şi ai abdomenului. Un exerciţiu eficient este cel de flotări realizate în faţa peretelui: staţi cu faţa la perete, ţineţi picioarele cât mai departe de acesta şi încercaţi să vă aplecaţi în faţă, sprijinind mâinile de zid.
3. Mersul pe suprafeţe înclinate
Încercaţi să urcaţi zilnic un număr mai mare de scări sau urcaţi un deal, acesta este cel mai bun exerciţiu care vă face să fiţi într-o formă fizică de invidiat.
4. Exerciţii pentru abdomen
Întinşi pe spate, cu picioarele îndoite şi braţele la ceafă, încercaţi să faceţi câte 15-20 de flexi şi extensii pentru început. Repetaţi exerciţiul având însă un picior întins.
5. Exerciţii de rezistenţă
Întinşi pe saltea, cu faţa în jos şi cu palmele în dreptul umerilor, ridicaţi-vă ca şi când aţi face flotări, însă rămâneţi în poziţia sprijinit pe palme timp de 30-60 de secunde. Repetaţi de câte ori puteţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite