Munca dăunează grav inimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care muncesc frecvent 11 ore pe zi sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de inimă, putând ajunge chiar să sufere un atac de cord, spre deosebire de cele care lucrează numai şapte ore zilnic.

La această concluzie au ajuns cercetătorii britanici în urma unui studiu făcut pe 6.000 de persoane, relevă Reuters.

Oamenii de ştiinţă afirmă că au reuşit să stabilească o legătură între stresul provocat de un număr considerabil de ore de muncă şi starea de sănătătate a cordului. Per total, în rândul subiecţilor participanţi la studiu, s-au înregistrat 369 de decese asociate cu afecţiuni cardiace, dar şi multe atacuri de cord ce nu au fost fatale, precum şi cazuri de angină pectorală.

Cercetătorii au declarat că persoanele care muncesc 10-11 ore pe zi prezintă un risc de a suferi un atac de cord cu 60% mai mare decât cele care lucrează cu trei sau patru ore mai puţin. Totuşi, în cazul celor care mai muncesc o oră sau chiar două peste un program de şapte ore nu s-au înregistrat riscuri crescute de afecţiuni cardiace. „Aceste persoane nu au de ce să-şi facă griji legate de sănătate", a afirmat epidemiologul Marianna Virtanen, care s-a ocupat de acest studiu.

Medicii au explicat să stilul de viaţă al oamenilor care lucrează mult riscă să se deterioreze în timp din cauza dietei neadecvate, dar şi din cauza creşterii consumului de alcool.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite