Mult prea ocupaţi pentru a-şi îngriji părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adulţii în vârstă de peste 55 de ani îşi neglijează părinţii. Motivul? Sunt prea ocupaţi, arată un studiu citat de cotidianul „The Daily Mail“.

Peste 10% din britanicii de peste 55 de ani recunosc că nu şi-au văzut mama sau tatăl de mai bine de un an. Studiul a arătat şi că doar o mică parte dintre aceştia vorbesc cu părinţii la telefon la două sau la trei luni. Jumătate dintre cei 3.000 de intervievaţi au admis că nu s-au străduit foarte mult pentru a păstra legătura.

Locuiesc prea departe

„Oamenii devin mai ocupaţi ca niciodată cu munca şi cu viaţa lor personală din ce în ce mai agitate", a declarat un purtător de cuvânt al „Mature Times", publicaţia care a comandat sondajul. „Trăiesc şi din ce în ce mai departe de casă, ceea ce face mult mai dificilă posibilitatea de a trece şi a vedea ce mai fac părinţii. Astfel, părinţii se pot simţi singuri şi izolaţi, mai ales dacă nu au nici vecini sau prieteni pe care să se poată baza", adaugă acesta. 45% din cei intervievaţi spun că nu-şi vizitează părinţii pentru că nu au timp, iar 29% au dat vina pe obligaţiile de serviciu. Mai mult de patru din zece au declarat că locuiesc prea departe de părinţi ca să-i poată vizita în mod regulat. Cercetătorii au descoperit că părinţii şi-ar dori foarte mult să ia legătura mai des cu copiii lor. Totuşi, studiul a arătat şi că îmbunătăţirea tehnologiilor de comunicare în ultimii 40 de ani a ajutat la spargerea acestei bariere a singurătăţii. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite