Motivele reale pentru care femeile fac sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motivele reale pentru care femeile fac sex
Motivele reale pentru care femeile fac sex

Doar una din trei îşi pierde capul atunci când se iveşte o partidă de amor. Pentru celelalte, motivele sunt cât se poate de practice. Ele fac sex pentru a scăpa de plictiseală, pentru a depăşi un moment dificil într-o relaţie sau, pur şi simplu, pentru a „vindeca“ o durere de cap.

Majoritatea bărbaţilor se simt atraşi de cele mai multe dintre femei, în timp ce majoritatea doamnelor simt mai degrabă repulsie faţă de cei mai mulţi dintre bărbaţi, au concluzionat doi profesori de psihologie de la Universitatea din Texas. Cindy Meston şi David Buss, autorii cărţii „Why Women Have Sex“ („De ce fac femeile sex“, în trad.) au realizat o cercetare pe un eşantion de o mie de femei.

În afara motivelor care vizau atracţia, doamnele au indicat o sumedenie de alte cauze pentru care s-ar culca cu un bărbat, informează „The Daily Mail“.

De exemplu, una dintre femeile intervievate le-a mărturisit cercetătorilor că odată a făcut sex cu soţul ei doar pentru a-l convinge să scoată gunoiul. Alta a spus că a provocat o partidă de amor pentru a trăi o experienţă spirituală. „Este cel mai apropiat sentiment pe care poţi să-l ai pentru a-l găsi pe Dumnezeu“, ar fi spus aceasta.

Mila şi egoismul, afrodiziace de ocazie

În cele mai multe cazuri, femeile se implică într-un act sexual din alte considerente decât din afecţiune sau din atracţie. Astfel, 84% din femeile implicate în studiu au spus că au făcut sex pentru a-şi determina partenerii să se ocupe de sarcinile domestice sau pentru a îndepărta plictisul.

Totodată, una din zece femei a recunoscut că a acceptat partide de sex pentru recompense materiale. „Mi-a oferit cina“, „a cheltuit o avere cu mine“ sau „mi-a arătat ce viaţă extravagantă ducea“ sunt alte motive indicate.

Acelaşi studiu mai arată că şase din zece studente din SUA au făcut sex cu un alt bărbat decât prietenul lor. Una dintre ele, care învăţa la o facultate în alt oraş decât prietenul ei, a explicat că şi-a înşelat iubitul pentru că „viaţa este prea scurtă pentru a aştepta patru ani pentru a face dragoste“. Altele au recunoscut că au făcut-o pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sexuale.

Bărbatul ideal, potrivit preferinţelor celor o mie de femei, este înalt, are o voce groasă şi miroase bine. Cei care au un corp bine proporţionat sunt percepuţi ca fiind mai sănătoşi. Cei care nu corespund descrierii mai au o şansă: unele femei caută anume bărbaţi de o frumuseţe medie. Asta pentru a se asigura că o alta nu va tânji la „bunul“ lor. 

Nouă motive simple

1 Alungă plictiseala. O partidă de amor e o metodă mult mai simplă de a alunga lehamitea decât o ceartă.

2 Negociază puterea de convingere. Un bărbat va accepta mai uşor sarcinile casnice dacă va fi răsplătit în prealabil cu gesturi tandre.

3 Unele cred că aşa sunt mai aproape de Dumnezeu.

4 Altele se culcă cu bărbaţi de care le este milă.

5 Din motive financiare, de genul: mi-a făcut cinste cu cina.

6 Pentru a căpăta experienţă în „arta dragostei“.

7 Pentru a scăpa de stres.

8 S-au culcat cu urâţi pentru a evita să fie înşelate.

9 Pentru a-şi umple timpul atunci când iubitul lor se află la distanţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite