Morcovul, sursă de minerale şi vitamine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi tomate. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob. Deşi

În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi tomate. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob. Deşi ocupă acest loc patru, morcovul este apreciat, în diverse terapii, ca o valoroasă sursă de minerale şi vitamine. Renumitele lui proprietăţi de remineralizant, antianemic, tonic al imunităţii, depurativ, antidiareic, morcovul este recomandat de nutriţionişti în combaterea tulburărilor de creştere la copii, a enterocolitelor, a constipaţiei, a tulburărilor degenerative, astmului sau insuficienţei hepatobiliare. Alte concluzii recente ale cercetătorilor americani pledează pentru efectul acestei legume în prevenirea cancerului pulmonar în cazul fumătorilor împătimiţi. Efectul benefic se datorează conţinutului de vitamină A şi betacaroten.

Reţeta săptămânii - Supă de morcovi

Ingrediente: 1 l apă, 700 g morcovi, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de rozmarin.

Preparare: Se fierb morcovii şi se pasează atunci când sunt gata. Apoi se adaugă rozmarinul măcinat şi apă până se completează 1 l de supă. După trei, patru clocote, supa se dă jos de pe foc, se asezonează cu pătrunjel, tocat mărunt. Supa este eficientă în combaterea diareei cronice, la copii şi adulţi. Ea trebuie consumată în cel mult 24 de ore. Valoarea energetică este de 220 kilocalorii la 1 l de supă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite