Mona Lisa în lacrimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parodie după celebra creaţie a lui Leonardo Da Vinci, „Mona Lisa”, a fost expusă la muzeul Luvru din Paris. Noua versiune a capodoperei aparţine chinezului Yan Pei-Ming şi va rămâne pe

O parodie după celebra creaţie a lui Leonardo Da Vinci, „Mona Lisa”, a fost expusă la muzeul Luvru din Paris. Noua versiune a capodoperei aparţine chinezului Yan Pei-Ming şi va rămâne pe pereţii muzeului, într-o sală din apropierea galeriei în care stă originalul, până pe 18 mai.

Artistul chinez a ţinut să aducă un tribut neobişnuit celei mai frumoase picturi din lume. El a creionat o Mona Lisa cu lacrimi pe obraz, cu acelaşi surâs enigmatic, însă înconjurată de nuanţe sumbre, de gri.

Artistul speră ca lucrarea sa să aibă cel puţin succesul câştigat de versiunea realizată de Marcel Duchamp, în care Gioconda era ilustrată cu barbă şi mustaţă.

Alături de Mona Lisa în lacrimi, Yan Pei-Ming a expus şi alte creaţii de-ale sale în celebrul muzeu. Două tablouri mai mari ilustrează cranii realizate după radiografiile pe care artistul şi le-a făcut.

Acestea sunt aşezate în spatele noii versiuni a Giocondei, pentru a sugera o atmosferă morbidă, încărcată.

Două pânze gri îl prezintă pe tatăl artistului pe moarte, iar pe o altă pânză, artistul şi-a creionat autoportretul, în care pare să treacă în nefiinţă. Colecţia poartă numele „Funeraliile Mona Lisei”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite