Mister Suedia se face medic la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mister Suedia se face medic la Cluj
Mister Suedia se face medic la Cluj

Egill Arnljots (23 de ani) a renunţat la cariera de model internaţional şi este acum student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iulia Haţeganu“ din Cluj-Napoca. Proaspătul boboc de la Medicină spune că a ales România datorită legendelor cu Dracula şi pentru faptul că la Cluj „eşti admis mai uşor“. Vezi aici FOTOGALERIE.

Suedezul Egill Arnljots a debutat în cariera de model în 2005, la 19 ani, fără însă a avea un succes răsunător. Ofertele au început să curgă abia după ce s-a mutat în ţara natală a mamei sale.

„Manechinii de rasă mixtă o duc foarte bine în Thailanda, pentru că sunt mult mai interesanţi şi exotici pentru designeri”, a explicat Egill. Astfel, a ajuns să prezinte pentru Calvin Klein, într-un fashion-show, după care, timp de nouă luni a defilat pentru Giorgio Armani, Levi`s, bifând şi apariţii pe copertele unor reviste de modă celebre.

Tânărul povesteşte acum că, deşi veniturile din modă erau consistente, uneori de câteva mii de euro pe lună, a considerat că această meserie nu este una care să-i ofere stabilitate. Prin urmare, după nouă luni s-a întors în Suedia, pentru a începe Facultatea de Studii Economice.

Totuşi, pasiunea pentru economie nu a durat mult. În 2007, s-a mutat pentru un an şi jumătate în Norvegia, unde a muncit ca magazioner şi ca barman. „Am vrut să câştig bani siguri. În modă, indiferent de cât de bun model eşti, poţi avea sezoane bune, dar şi foarte proaste. De multe ori, banii întârziau ceva vreme, iar eu voiam o perspectivă sigură pentru viaţa mea”, a explicat manechinul.

Ajunsese însă la notorietatea la care era contactat direct de către reprezentanţii brandurilor, fără să mai fie nevoit să participe la castinguri.

Devenise şi unul dintre favoriţii lui Hugo Boss, fiind solicitat în mod special, chiar dacă locuia în Norvegia, pentru a defila pe podium într-un show al brandului în China.

„Deşi am câştigat şi din joburile din Norvegia şi din modă foarte bine, educaţia pentru mine a fost esenţială. Acolo m-am gândit serios ce vreau cu viaţa mea”, a mai spus tânărul.

„Educaţia este esenţială“

Aşa a decis să se apuce de medicină. De altfel, atât tatăl lui Egill, cât şi şase dintre cei opt fraţi ai lui sunt medici. Şi pentru că în Suedia i-ar fi fost aproape imposibil să fie admis la medicină, s-a orientat către ţările est-europene, unde a avut de ales între România şi Polonia.

„În Suedia, pe lângă faptul că trebuie să ai notă maximă, sunt atât de mulţi cu asemenea note încât poţi să stai în aşteptare câţiva ani. Diferenţa e că la Cluj-Napoca e mai uşor să fi admis, dar mai greu să termini“, a mai spus Egill.

Un alt motiv pentru care a ales România, sunt legendele Transilvaniei şi mai ales cea despre Dracula. „Sunt încântat de ospitalitatea şi deschiderea oamenilor, dar şi de faptul că totul este de două ori mai ieftin aici”, a mai spus tânărul.

Statul suedez subvenţionează toate cheltuielile pe care le are un student la facultate, aşa că Egill nu are nevoie de un job stabil în România sau de bani de buzunar de la părinţi. E

l va înapoia aceşti bani după finalizarea studiilor, sub formă de rate. Tânărul nu ştie încă domeniul pe care ar dori să se specializeze, însă este sigur că ar renunţa la orice job în modă pentru studii. „Acum poate să mă contacteze chiar şi Versace, să-mi ofere 5.000 de euro, dacă am examen, refuz categoric”, a declarat studentul.

Egill nu a renunţat complet la modă. De câteva zile, el este manechin al agenţiei Transilvania Fashion şi va filma un spot publicitar la Bucureşti, alături de Monica Columbeanu.

image

Acum poate să mă contacteze chiar şi Versace, să-mi ofere 5.000 de euro, dacă am examen, refuz categoric.

image


Egill Arnljots
student

Curriculum Vitae

  • 24.06.1986 - Egill se naşte în Jeddah (Arabia-Saudită), mama thailandeză şi tată islandez
  • 2005 – debutează pe catwalk în Suedia
  • 2007 – devine Mister Suedia în cadrul concursului Svergies Man 2007
  • 2008 – ocupă locul al doilea la Manhunt International 2008 (mister world), în Seul, Coreea
  • 2008 – prezintă pentru Hugo Boss, dar şi în cadrul unei campanii Giorgio Armani
  • octombrie 2009 – se mută la Cluj-Napoca, unde este student.
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite