Misoginii le fac rău şi bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii care fluieră femeile pe stradă sau fac comentarii cu tentă sexuală strică imaginea întregii tagme bărbăteşti, arată un studiu citat de agenţia Reuters.

Cercetarea făcută de Stephenie Chaudoir şi Diane Quinn de la University of Connecticut, SUA, a analizat sentimentele şi reacţiile femeilor care au văzut sau au auzit bărbaţi care făceau remarci cu tentă sexuală la adresa altor femei.

Cei doi cercetători au rugat 114 studente să urmărească un material filmat şi să-şi imagineze că sunt martorele unei scene în care un bărbat face remarci sexiste la adresa altei femei. Studentele au fost apoi rugate să-şi evalueze nivelul de nelinişte şi de tristeţe, dar şi cel al furiei sau al fricii faţă de aceşti bărbaţi, precum şi pornirea de a se îndepărta de un asemenea specimen.

Studiul a relevat faptul că femeile nu numai că sunt deranjate şi supărate de ieşirile bărbaţilor, ci percep, în mare măsură, remarcile sexiste ca pe o insultă la adresa întregului gen. Studentele care au participat la studiu s-au înfuriat şi i-au condamnat în general pe bărbaţi pentru acţiunile câtorva dintre ei.

„Misoginismul le face rău şi bărbaţilor, nu numai femeilor. Acţiunile unui misogin sunt atribuite de către femei întregului gen, astfel încât bărbaţii care «o comit» influenţează felul în care sunt percepuţi toţi masculii de către femei", arată autoarele studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite