Mirosul natural, armă de seducţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Naturalul“ nu este o noţiune originală, însă îşi poate dovedi eficienţa când vine vorba de seducerea bărbaţilor. Prin urmare, femeile ar trebui să uite de parfumurile scumpe şi să se bazeze pe mirosul lor natural.

Cel puţin aşa susţin cercetătorii de la Universitatea din Florida, care au publicat studiu recent, citat de cotidianul britanic „The ­Daily Mail".

Rezultatele cercetării arată că nivelul de testosteron creşte ca răspuns la mirosul natural al unei femei aflate în perioada fertilă. Dacă înainte se considera că femeile erau atrase de corpul bărbaţilor pentru că parfumul natural al acestora conţinea feromoni naturali sau transmiteau semnale chimice care atrăgeau sexul opus, acum atracţia este reciprocă.

Parfumul curajului

Studiile recente arată că trupul femeii transmite semnale că aceasta se află la ovulaţie. Cercetătorii mai spun că, pe lângă nivelul ridicat de testosteron pe care îl declanşează mirosul femeilor, un alt avantaj este că acesta este asociat cu spiritul de competiţie şi curaj, trăsături pe care femeile le apreciază, mai ales în perioada lor fertilă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite