Mircea Daneliuc scoate pe piaţă un nou roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Mircea Daneliuc a publicat la editura Cartea Românească cel mai nou roman al său, "Ora lanti", care va apărea în librării săptămâna viitoare. Lucrarea reprezintă cel de-al

Regizorul Mircea Daneliuc a publicat la editura Cartea Românească cel mai nou roman al său, "Ora lanti", care va apărea în librării săptămâna viitoare.

Lucrarea reprezintă cel de-al şaselea roman din cariera de scriitor a lui Daneliuc. Regizorul a debutat în literatură în anul 1997, cu "Pisica ruptă", cu care a câştigat Premiul ASPRO pentru "Cea Mai Bună Carte a Anului". În ultimii 10 ani, ca scriitor, Daneliuc a mai publicat: "Marilene" (1999) "Apa din cisme (2000), "Strigoi fără ţară" (2001) şi "Petru şi Pavel" (2003).

Ca regizor, Mircea Daneliuc se bucură de un număr mare de filme, comparativ cu cel al cărţilor publicate, dintre care amintim: "Patul conjugal", "Senatorul melcilor", "Sistemul nervos", "Legiunea străină".
În ceea ce priveşte romanele regizorului, Nicolae Manolescu, critic literar şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, afirmă că sunt "adevărate surprize" şi "trebuie considerate printre marile revelaţii ale prozei noastre postdecembriste". (Ioana Mirică)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite