Minivacanţa, soluţia pentru oamenii fără timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane se gândesc îndelung dacă îşi permit din punct de vedere financiar să meargă într-o vacanţă. Pe lângă lipsa banilor, oamenii iau în calcul şi faptul că nu au prea mult timp la dispoziţie, mulţi fiind obligaţi să stea la serviciu pentru a nu avea surprize neplăcute la întoarcere, notează ­Reuters.

Experţii în turism spun însă că există o soluţie la îndemână: minivacanţa. Iar studiile arată că perioada de toamnă este ideală pentru o astfel de evadare. Asta pentru că încep şcolile şi este puţin probabil ca toţi membrii unei familii să aibă timp pentru a merge într-un concediu clasic.

„Trei sau patru zile departe de problemele de la locul de muncă şi de grijile cotidiene reprezintă o excelentă modalitate de evadare fără a da o lovitură contului bancar", spune Amelie Hurst de la ­website-ul de turism TripAdvisor.

Potrivit unui sondaj recent făcut de acest site, 22% din americani au optat anul acesta pentru un astfel de concediu scurt, cu o durată între două şi patru zile, din cauza resurselor financiare limitate.

La rândul său, Peter­ ­Yesawich de la firma Ypartner­ship, specializată în stabilirea tendinţelor în turism, afirmă că în ultimii zece ani, minivacanţele au devenit tot mai căutate graţie faptului că oferă turiştilor ocazia de a se destinde fără cheltuieli mari.

Experţii în turism afirmă că tendinţa multor persoane spre o evadare de câteva zile va începe să dispară abia după ce economia îşi va reveni. ;

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite