Milionarul la poker, as la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Anton s-a clasat pe locul trei la concursul Poker Stars Caraibbean Adventure şi a câştigat aproximativ 4,2 milioane de lei. Jucătorul de poker, în vârstă de 43 de ani, a copilărit la Călăraşi, pe strada Speranţei, din cartierul Farfuria. Mama sa e pensionară, tatăl vinde legume în piaţă.

Mama lui Ionel Anton, Angela (67 de ani), a aflat despre câştigul fabulos al fiului său de la televizor. „M-am bucurat enorm, însă când am vorbit cu el la telefon nu a vrut să-mi spună nimic, ştiind că sunt hipertensivă", spune ea, adăugând că nu ştie ce va face acesta cu banii.

Citeşte şi:
Iaşi: Trăieşte boiereşte din poker online

VIDEO Şomeră cu studii superioare, la 23 de ani: „Trăiesc din poker"

„Nu mi-a spus în ce ar dori să investească. Însă nu e nimic special pentru el. Are destui bani din afacerile imobiliare şi nu cred că şi-ar dori ceva ieşit din comun", a mai precizat pensionara, care nu l-a încurajat de la început. „Eu nu prea am fost de acord cu pasiunea lui. ­L-am înţeles însă mai târziu, când mi-am dat seama că nu creează probleme. Nu a fost o pasiune care să-l distrugă. A cunoscut limitele jocului şi nu a fost niciodată în situaţia de a vinde bunuri pentru a avea bani să joace", a povestit mama.

Foarte bun la învăţătură

Vecinii se bucură pentru cel care a ajuns acum milionar în dolari. „Îl ştiu de când era de-o şchioapă. A fost întotdeauna foarte inteligent, de nota 10!", spune Nicolae Moise (63 de ani), vecin cu familia Anton. Acesta spune că Ionel este un om cu inimă largă. „Dă bani la toată lumea. La copii, la bătrâni, la toţi vecinii", a povestit pensionarul. Acesta spune că ultima dată l-a văzut vara trecută, când a venit pentru câteva zile în casa părintească.

Foştii lui colegi spun că rezolva orice problemă sau exerciţiu de matematică şi că prindea lecţiile din clasă. Gabriela Iscru (43 de ani), fostă colegă la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei", acum profesoară, spune că Ionel este o persoană agreabilă şi foarte inteligentă. „Îmi aduc aminte că era as la matematică şi niciun exerciţiu sau problemă nu rămânea fără rezolvare", povesteşte ea. Ultima dată l-a văzut acum 5 ani, la întâlnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului. „Era neschimbat. Acelaşi om cumsecade şi cu bun-simţ", a mai adăugat profesoara.

A luat 8,50 la Bacalaureat

Ionel Anton a plecat din oraşul de pe malul Borcei imediat după ce a terminat Liceul de matematică-fizică, actualul „Colegiu Barbu Ştirbei". La sesiunea de Bacalaureat din iunie 1986 a obţinut o medie generală de 8,50. A fost admis, în acelaşi an, la Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite