Miliarde pentru ghicitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Criza economică i-a adus în pragul disperării pe italieni. Mulţi oameni nu mai ştiu încotro s-o apuce şi cum să câştige bani, astfel că s-au gândit să apeleze la ghicitoare, relevă „The Daily Telegraph“.

Italienii cheltuiesc 5,7 miliarde de euro pe an pentru consultanţa financiară pe care le-o oferă prezicătoarele şi astrologii. Aşa arată un raport întocmit de o organizaţie ce sprijină persoanele care cad victime escrocilor.

Cei care ştiu să ghicească în cărţile de tarot sunt la mare căutare. Circa 30.000 de italieni plătesc între 20 şi 600 de euro pe zi pentru a primi sfaturi din partea acestora în vederea rezolvării dificultăţilor financiare cu care se confruntă.

„Italienii sunt predispuşi să apeleze la servicii de ezoterie şi sunt foarte superstiţioşi", a explicat Carlo Climati, autorul unei cărţi despre supersitiţii.

Aceste credinţe sunt foarte răspândite în partea de sud a Italiei. Cu toate acestea, ghicitoarele din nordul şi din centrul ţării câştigă cel mai bine. Asta pentru că oamenii din sud sunt mai săraci.

53% din persoanele care apelează la astrologi şi clarvăzători pentru a lua decizii financiare sunt femei, vârsta medie a acestora fiind de 42 de ani. Mai puţin de 20% din ele au studii superioare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite