Mierea şi lămâia temperează alergia la polenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an ne bucurăm de renaşterea naturii! Adorăm plimbările în zone cu vegetaţie bogată. Unii dintre semenii noştri sunt mai sensibili la diverşi alergeni: polen, spori de mucegai, praf,

An de an ne bucurăm de renaşterea naturii! Adorăm plimbările în zone cu vegetaţie bogată. Unii dintre semenii noştri sunt mai sensibili la diverşi alergeni: polen, spori de mucegai, praf, puful unor plante, arbori şi arbuşti din parcuri, ovăzul şi orzul, părul animalelor etc. De fapt, alergenii cei mai severi (polenurile care provoacă aceşti reactivi) sunt transportaţi de vânt, şi nu de insecte.

Crizele se declanşează prin strănuturi repetate, senzaţia de nisip în ochi (conjunctivită), mâncărime ce afectează nasul şi gâtul. Apar, inevitabil, şi migrenele. Boala merită o atenţie deosebită pentru că, prin agravare, alergia aceasta conduce la un final nedorit - astmul bronşic. Statisticile precizează un lucru alarmant. În proporţie de 80 la sută, copiii care au părinţi alergici vor moşteni această sensibilitate. Mai mult, ei devin alergici la polenul conţinut de plantele care înfloresc în perioada zodiei în care s-au născut. Dar cei mai vulnerabili la astfel de alergii sunt copiii născuţi primăvara.

Sfaturi

-evitaţi plimbările în zilele când bate vântul şi în perioada polenizării

-consumaţi Vitamina C

-ideală este şi cura de miere polifloră (un consum de patru-cinci linguriţe zilnic)

-spălaţi-vă frecvent pe cap

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite