Mierea este indicată în alimentaţia mamei şi a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele apicole reprezintă unele dintre elementele naturale folosite din vremuri străvechi în alimentaţie şi în tratarea sau prevenirea unor afecţiuni. Bogată în elemente nutritive,

Produsele apicole reprezintă unele dintre elementele naturale folosite din vremuri străvechi în alimentaţie şi în tratarea sau prevenirea unor afecţiuni. Bogată în elemente nutritive, mierea tratează pe cale naturistă o gamă largă de boli. Astfel, cunoscătorii comercializează fiecare tip de miere în funcţie de efectele sale atât asupra psihicului, cât şi asupra trupului. Mierea de salcâm are efect calmant; cea de castan favorizează circulaţia sangvină; mierea de tei are efect sedativ; mierea de măr este tonică; mierea de salcâm japonez ajută în reglarea menstruaţiei; mierea de păpădie are efect laxativ, iar mierea de cimbrişor este afrodisiacă.

Mierea se poate consuma ca atare sau ca înlocuitor al zahărului în diferite alimente. Produsele apicole precum mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul şi veninul albinelor pot fi folosite şi în realizarea unor cosmetice şi a unor suplimente de vitamine. Combinaţia de miere, polen şi lăptişor de matcă, în doze corecte, este indicată în alimentaţia mamei şi a copilului, dar şi pentru întărirea sănătăţii adultului, afectat de astenii, nevroze, senilitate sau probleme ale tubului digestiv. Din produsele apicole se realizează creme de faţă cu efect nutritiv, demachiante şi apă de gură pentru întărirea gingiilor, dar şi spray-uri cu propolis pentru tratarea rănilor pielii. Medicina populară recomandă mierea în tratarea afecţiunilor cardiace. Pentru tratarea laringitelor, dar şi a sinuzitei se recomandă mestecarea de două ori pe zi a unei bucăţi de fagure de miere. Tot în tratarea acestor afecţiuni este indicat ca seara, înainte de culcare, să se ia câte o lingură dintr-un amestec de suc de lămâie, miere şi lapte.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite