Micuţa căreia părinţii i-au donat din ficatul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreia Patricia Drăgan a fost diagnosticată cu intoleranţă ereditară la fructoză şi are nevoie de bani pentru a se trata în Franţa. Copila de 11 ani a trecut cu bine de cinci intervenţii chirurgicale, dar are nevoie de noi investigaţii la Clinica Bicetre din Paris.

Andreia ţi se lipeşte de suflet de cum o vezi, dar nu pentru că este un copil suferind, ci graţie demnităţii cu care înţelege să-şi asume un chin greu de dus chiar şi de un adult.

Ţine minte că în cele aproape nouă luni de spitalizare din perioada 2006-2007 a învăţat să scrie şi să citească, dar caută să dea uitării agonia îndurată după primul transplant de ficat, apoi după al doilea şi după alte trei intervenţii chirurgicale făcute de profesorul Irinel Popescu, de la Spitalul Fundeni.

Doi ani mai târziu, după o lună în care a zăcut în pat, cu febră, a primit trista veste că virusul Epstein Barr face ravagii în corpul ei plăpând. Apoi a fost nevoită să facă faţă divorţului părinţilor, cei care i-au fost pe rând donatori de ficat. Mama, Camelia Buşcu, o consideră o minune.

Salvarea fetei, la Paris

„A supravieţuit dintr-o sarcină gemelară. A primit nota 4 la naştere. A trecut prin două transplanturi de ficat, din cauza intoleranţei la fructoză. La 7 ani, vârstă aniversată în reanimare, printre copiii bolnavi şi intubaţi, cântărea 15 kilograme, dar a avut puterea să lupte pentru viaţa ei, a mers la şcoală, iar anul trecut a primit diplomă de excelenţă după concursul la română", povesteşte mama fetiţei.

Fiind asistent medical, Camelia a suspectat că este ceva în neregulă cu fetiţa ei încă de la un an, lucru pe care l-a sesizat şi acum, când Andreia se simte iarăşi rău, iar analizele şi ganglionii nasc suspiciuni de limfom.

„Trebuie să ajungă urgent la Clinica Bicetre din Paris, unde a mai fost acum patru ani. Acolo este medicul Bogdan Hermeziu, care o ştie pe Andreia, ştie tot istoricul ei medical. Aici nu am găsit un medic care să preia acest caz", a mai spus mama fetiţei.

Donaţii pentru fetiţa-minune se pot face în conturile deschise la BCR, sucursala Tunari (Fundaţia Adevărul), precizând când se face depunerea: „Donaţie pentru Andreia Drăgan".

"La 7 ani, vârstă aniversată în reanimare, printre copiii bolnavi şi intubaţi, Andreia cântărea 15 kilograme, dar a avut puterea să lupte pentru viaţa ei."
Camelia Buşcu
mama Andreiei

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite