Metroul ar putea genera electricitate prin frâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane din domeniul transportului derulează un proiect tehnologic prin care urmăresc să facă economii de până la 40% la electricitate şi, totodată, să producă anual milioane de dolari.

Potrivit publicaţiei „Tehnology Review", inginerii SEPTA (Autoritatea de Transport din Penn­sylvania de Sud-Est) au în plan montarea unei baterii imense într-una dintre staţiile de metrou.

Aceasta va stoca electricitatea generată de sistemul de frânare a trenurilor. Bateria ajută trenurile să accelereze, reducând consumul energetic şi furnizând, în acelaşi timp, energie suplimentară care poate fi vândută ulterior. Proiectul pilot implică 38 de staţii de metrou şi se estimează că se va ajunge la un câştig de circa la 500.000 de dolari pe an, echivalentul a circa 400.000 de euro. Vehiculele care nu sunt dotate cu un sistem de frânare regenerativ pierd o cantitate mare de energie de fiecare dată când frânează (mişcarea este convertită în căldură prin frecarea pe pedalele de frâne).

„Una dintre provocări este dată de selectarea bateriei potrivit caresă absoarbă şi să descarce rapid electricitate, în sute de mii de cicluri", spune Kevin Morelock, director IT la compania Viridity Energy, care va dezvolta softul folosit în cadrul proiectului. El spune că o altă provocare este dată dezvoltarea softului care poate analiza cu rapiditate datele sistemului SEPTA şi cele provenite din diferite pieţe energetice. O altă provocare este luarea deciziei referitoare la modalitatea cea mai bună de a folosi energia stocată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite