Meserii care dăunează grav căsniciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dansatorii îşi ignoră jumătăţile în favoarea partenerilor de dans
Dansatorii îşi ignoră jumătăţile în favoarea partenerilor de dans

Dansatorii, barmanii sau maseurii implicaţi într-un mariaj au cele mai mari şanse să-i pună capăt la tribunal, arată un nou studiu.

Şi asta din cauză că o căsătorie fericită depinde în mare măsură de slujba pe care şi-o aleg soţii. Cercetători ai Societăţii Britanice de Psihologie, alături de profesori psihologi de la universităţile din Anglia, au realizat un clasament al profesiilor care pot destrăma chiar şi cele mai solide căsnicii, informează „The Daily Telegraph".

Doctorul Michael Aamondt, psiholog la Universitatea Radford din Virginia, a inventat o formulă cu ajutorul căreia a aproximat rata succesului unui mariaj în funcţie de meseria aleasă de fiecare dintre parteneri. Acesta a luat numărul celor declaraţi ca fiind despărţiţi sau divorţaţi şi au o anumită profesie în comun şi l-a raportat la numărul total al populaţiei.

Din rezultat a scăzut mai apoi numărul celor care nu au fost căsătoriţi vreodată. Astfel, a realizat rata de risc a divorţului pentru persoanele cu 499 de profesii diferite.

Cele mai nocive profesii

Pe primul loc în topul celor care sunt mai expuşi divorţului se află dansatorii şi coregrafii cu o rată de risc de 43%, secondaţi de barmani şi urmaţi de maseurii terapeutici. Foarte expuse unei despărţiri cauzate de slujba aleasă sunt şi persoanele care lucrează ca asistenţi medicali, cu o rată de risc de 28,95%.

La polul opus, cercetătorii au descoperit că meserii precum cele de medic veterinar, inginer agricol sau profesor nu contribuie la degradarea vieţii de cuplu.

Specialiştii au explicat că relaţiile se destramă din cauza stresului de la serviciu, a orelor suplimentare sau a programului imprevizibil. Cei care sunt nevoiţi să cunoască o mulţime de persoane la job vor dezvolta relaţii de prietenie ce pot afecta calitatea relaţiei de cuplu.

Top 10 meserii din punctul de vedere al riscului de divorţ

Dansatori şi coregrafi 43%
Barmani 38,43%
Maseuri terapeuţi 38.22%
Asistenţi medicali/lucrători în domeniul
serviciilor medicale 28,95%
Animatori, artişti, sportivi sau vedetele în general 28,49%
Portari, hamali sau majordomi 28,43%
Lucrători teleshopping 28,10%
Chelneri 27,12%
Cameriste sau menajere 26,38%
Bucătari-şefi 20,1%

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite