Merită să faci sex la serviciu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi oameni se gândesc la o partidă de amor la locul de muncă, dar nu toţi iau în calcul consecinţele acestui gest. Sexul la serviciu poate fi un deliciu, dar şi un supliciu. Asumarea sau nu a riscurilor depinde de fiecare în parte.

Orele petrecute la locul de muncă sunt tot mai numeroase. Weekendurile libere sunt pentru mulţi un vis frumos care se transformă tot mai rar în realitate. Însă oamenii rămân oameni, se îndrăgostesc şi trăiesc pasiuni fierbinţi. Uneori îşi găsesc o potenţială jumătate la doar câteva birouri distanţă.

Iar până la o partidă de amor la locul de muncă mai este doar un pas. Desigur, motivaţiile unui astfel de act pot fi multiple: avansarea în carieră, deconectarea sau chiar lipsa de spaţiu.

Pentru unii - nevoie, pentru alţii - capriciu

La o partidă de amor la locul de muncă se poate ajunge fie dintr-o nevoie, dintr-o încercare de a rezolva o situaţie care generează disconfort, fie dintr-un capriciu. De pildă, cei care au probleme în cuplu simt nevoia să evadeze, astfel că uneori ajung să întreţină relaţii sexuale cu colegi de serviciu.

“Unii dintre angajaţi sau şefi preferă să facă sex pe birou, pe fotoliul managerului, pe xerox, la toaletă sau pe masa de tenis.

Cineva spunea, cândva, într-o şedinţă de psihoterapie, că atunci când şeful a sărutat-o prima oară după program în birou, a avut orgasm într-o secundă, în timp ce atunci când făcea dragoste cu soţul ei acasă avea nevoie de circa 50 de minute.

Explicaţia poate să fie că ceea ce se întâmplă în cuplu, dincolo de uşa dormitorului, pe timpul nopţii, are mare legătură cu ceea ce se întâmplă pe timpul zilei dincoace de dormitor”, a afirmat pentru „Adevărul“ psihologul Ramona Covrig.

“Cei cu dispoziţia pentru a derapa din relaţia de cuplu vor găsi incitant să experimenteze sexul la locul de muncă”, a punctat psihologul.

În anumite cazuri, unii oameni petrec mai mult timp cu colegii pentru că viaţa lor se mută practic la serviciu. “Sunt foarte mulţi tineri care se axează pe carieră şi astfel îşi petrec majoritatea timpului la serviciu.

Nu mai au timp de viaţă personală. Un bărbat şi o femeie care lucrează împreună pot să identifice pasiuni comune. Încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună şi apare acel sentiment de confort. Şi apoi, foarte uşor, se ajunge dintr-una-n alta”, a afirmat psihologul Jeni Chiriac.

Sexul la locul de muncă poate fi generat şi de faptul că oamenii au nevoie de un spaţiu în care să-şi consume idila. Dacă un cuplu tânăr nu îşi găseşte un loc pentru întâlnirea intimă, iar ambii lucrează în aceeaşi instituţie, pot alege, cel puţin de probă, să folosească biroul după program.

O partidă de amor la serviciu poate avea la bază şi nevoia de avansare în carieră, deşi, după cum spun specialiştii, practica este tot mai rar întâlnită în prezent la nivelul firmelor importante. Aceasta pentru că promovările se fac pe criterii profesionale, iar un sistem organizaţional care ar funcţiona după alte reguli ar avea de suferit.

Dispoziţii trecătoare şi aventuri

Pentru alţii, o partidă de sex la locul de muncă este pur şi simplu un capriciu. De pildă, există persoane care se simt atrase de cineva de la birou şi prind un moment în care dau frâu liber pasiunii. În alte situaţii, poate fi vorba de un spirit de aventură, în care capriciul de a “gusta” adrenalina joacă un rol important.

Persoanele respective nu pun însă accentul pe relaţie. “La nivel de mentalitate, bărbaţii sunt mai pretabili la acest comportament”, a spus Jeni Chiriac, adăugând că există, totuşi, şi femei care iniţiază. 

Nu în ultimul rând, poate fi vorba şi despre capriciul bărbatului sau al femeii de a-şi testa puterea de seducţie. În aceste cazuri, însă, partenerul se poate transforma, mai degrabă, într-o “pradă”.

„Aventurierii“ riscă să aibă probleme în viaţa profesională

O relaţie amoroasă dintre doi oameni are, de obicei, urmări pentru protagonişti în plan emoţional.  O relaţie amoroasă care se consumă însă la locul de muncă poate avea consecinţe serioase şi în plan profesional. Depinde dacă angajatorul prinde sau nu de veste.

În ceea ce priveşte planul emoţional, în cazul în care cei doi rămân împreună sau pun capăt relaţiei fără păreri de rău, niciunul nu are de suferit. În cazul în care unul dintre parteneri nu vrea să încheie capitolul, pot apărea neplăceri, care se pot răsfrânge asupra vieţii profesionale, în special asupra relaţiilor de colegialitate.

O reputaţie pătată

În ceea ce priveşte cursul vieţii profesionale în cazul în care amorezii sunt surprinşi, situaţia poate deveni delicată. “Dacă două persoane sunt surprinse, în primul rând se va răspândi bârfa printre colegi. Pot apărea diverse glume. Climatul se strică, iar pe cei doi îi afectează.

De regulă, femeia este mai afectată. Bărbatul este uşor mai indiferent”, a explicat Ştefan Vişan, CEO la YourJob.ro. „Este o chestiune care ţine mai mult de regulamentul intern al companiei, iar dacă sunt prinşi, pot fi sancţionaţi – de la tăiere din salariu până la concediere”, a continuat Vişan.

Acesta a adăugat că angajatorul nu va invoca acest lucru, dacă nu este în conformitate cu legea, şi va căuta alte motive. 

Lipsa unei linii de delimitare între viaţa privată şi cea profesională nu este privită cu ochi buni de specialiştii în resurse umane.

„Ar trebui să existe consecinţe pentru că este un lucru inadecvat locului de muncă. În mod normal, dacă ar fi prinşi, angajatorul ar trebui să-i dea afară. În Occident, în momentul în care ai făcut o greşeală gravă la locul de muncă, eşti chemat şi ţi se spune să-ţi strângi lucrurile şi să pleci. Numai că la noi situaţia este mai complicată.

Procedura nu este simplă atunci când angajatorul doreşte să renunţe la serviciile unui salariat”, a explicat Daniela Necefor, Managing Partner la Total Business Solutions.

image

În anumite companii, politica firmei interzice astfel de atitudini la locul de muncă

image


Ştefan Vişan
CEO YourJob.ro

Sexul la serviciu, o practică întâlnită

Un român din patru a recunoscut că a făcut sex la locul de muncă, iar 60% şi-ar dori să facă dacă s-ar ivi ocazia. Aşa arată un sondaj de opinie realizat la începutul lunii septembrie de site-ul de recrutare YourJob.ro pe un eşantion de 2.874 de persoane. Şi în alte ţări situaţia este similară.

În Marea Britanie, unul din cinci angajaţi a făcut amor la locul de muncă, potrivit unui sondaj recent, realizat de institutul ICM. În Germania, 10% din angajaţi au declarat că au la activ o partidă de sex la serviciu, iar în SUA, proporţia este tot de 10%.

Alte studii arată că oamenii visează la sex cu ochii deschişi. Un sondaj realizat la începutul acestui an de site-ul datingdirect.com a ajuns la concluzia că femeile se gândesc la sex, în medie, de 34 de ori într-o zi lucrătoare – adică la fiecare 14 minte. 36%  din ele consideră că fiecare fată ar trebui să aibă “un obiect de afecţiune la birou” pentru ca orele să treacă mai uşor.

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia se gândesc la sex, conform mai multor cercetări, mai des decât femeile. Dacă unele studii indică faptul că bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 52 de secunde, altele arată că este vorba de intervale de câteva minute. 

Paza bună trece primejdia rea

Cei care se gândesc la o escapadă la locul de muncă ar trebui să citească atent regulamentul firmei. Psihologii atenţionează că înainte de a porni o relaţie este mai bine ca cei implicaţi să fie conştienti de măsura în care o ruptură a relaţiei ar putea să le afecteze viaţa personală, precum şi cea profesională.

Nu trebuie suflată o vorbă despre aventură şi nu trebuie folosit e-mail-ul de serviciu pentru mesaje personale. Totodată, o partidă de amor ar trebui să se consume într-un loc în care accesul altor persoane este restricţionat. Măcar în acel interval.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite