Menţine-te în formă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiile de respiraţie, vitaminele şi un meniu sărac în grăsimi sunt câteva dintre recomandările cuprinse într-un ghid britanic cu sfaturi pentru sărbători Luna decembrie este

Exerciţiile de respiraţie, vitaminele şi un meniu sărac în grăsimi sunt câteva dintre recomandările cuprinse într-un ghid britanic cu sfaturi pentru sărbători

Luna decembrie este cea mai solicitantă perioadă din an, însă toate nopţile pierdute şi excesele culinare ajung să îşi pună amprenta pe aspectul fizic şi sănătatea noastră. Pentru a preveni efectele secundare pe care sărbătorile le pot avea asupra sănătăţii organismului nostru, specialiştii britanici citaţi de iVillage au realizat un ghid care să ne ajute să depăşim cu bine excesele sezonului rece.

Ei au elaborat un ghid care cuprinde zece sfaturi pe care trebuie să le urmăm.

Ocoliţi alimentele greu digerabile. Dacă doriţi să arătaţi perfect în ţinuta pregătită pentru petrecere, nu cedaţi tentaţiilor culinare. Majoritatea alimentelor tradiţionale sunt bogate în conţinut caloric şi în gluten, lucru care le face greu digerabile de către organism. Rezultatul este apariţia crampelor abdominale, a balonării precum şi a sindromului intestinului iritabil.

Aplicaţi pe ten creme hidratante. Temperaturile extreme cauzate de trecerea de la căldură la frigul de afară duc la deshidratarea şi iritarea pielii. Tenul are cel mai mult de suferit de pe urma acestor variaţii de temperatură. Mergeţi la un salon sau aplicaţi-vă singuri o mască pe bază de oxigen pentru a vă păstra aspectul proaspăt şi strălucitor al tenului.

Mâncaţi înainte să consumaţi alcool. Niciodată nu trebuie să consumaţi alcool fără a mânca ceva în prealabil. Nu mâncaţi pe fugă şi acordaţi organismului timpul necesar pentru a digera alimentele în voie. În acest fel, veţi evita balonarea, crampele şi nu vă va fi rău în urma alcoolului consumat. Terminaţi fiecare masă cu o ceaşcă de ceai de mentă, pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv.

Luaţi vitamine. Suplimentele de vitamine, administrate zilnic, sunt o cale bună de îndepărtare a efectelor unui diete încărcate şi nepotrivite. Gama de vitamine B este indicată pentru creşterea nivelului energiei, în timp ce vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi diminuează efectele unei mahmureli. Medicamentele pentru susţinerea activităţii ficatului sunt, de asemenea, indicate.

Acordaţi atenţie aspectului exterior. Petele roşii sau acneea apar întotdeauna înainte de o petrecere. Dacă nu aveţi timp să faceţi o vizită la un salon de cosmetică pentru un ultim retuş, încercaţi să aplicaţi un tratament acasă. Fărâmiţaţi o aspirină în puţină apă pentru a forma o pastă omogenă. Aplicaţi cu ajutorul unui pansament steril soluţia obţinută pe zona înroşită. Iritaţia va dispărea în câteva minute. Aspirina conţine acid salicilic, un antiinflamator care calmează roşeaţa abia apărută.

Evitaţi apariţia durerilor de cap. Consumaţi cât mai multă apă atât înainte, cât şi în timp ce vă aflaţi la o petrecere. În acest fel, veţi evita să vă treziţi cu o cumplită durere de cap cauzată de deshidratarea creierului. Astfel, specialiştii sugerează ca după fiecare pahar de alcool să bem un pahar cu apă.

Nu amestecaţi băuturile. Chiar dacă în momentul respectiv sunteţi tentat să gustaţi din mai multe tipuri de băuturi, nu veţi gândi la fel şi după ce vă veţi trezi din mahmureală. Astfel, este indicat să rămâneţi fidel unui singur fel de băutură întreaga seară.

Odihna este importantă. Cele opt ore de somn sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. De asemenea, este important să vă curăţaţi tenul de toate impurităţile înainte de a vă culca. Dacă vă simţiţi prea obosit, puteţi să vă aşezaţi lângă pat trusa pentru demachiere.

Evitaţi grăsimile. Chiar dacă în dimineaţa imediat următoare unei petreceri aveţi poftă de o mâncare bogată în grăsimi, evitaţi aceste tentaţii cât puteţi de mult. Alimentele de acest gen vă obosesc organismul. În schimb, mâncaţi cât mai multe fructe.

Faceţi exerciţii de respiraţie. Chiar dacă afară este frig, nu ezitaţi să petreceţi câteva minute în aerul rece. Astfel vă veţi oxigena mai bine plămânii.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite