Menta ne scapă de migrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frunzele de mentă pot fi un remediu pentru milioanele de persoane care suferă de migrene. Până acum se cunoştea faptul că acestea tratează cu succes lipsa poftei de mâncare, stările de

Frunzele de mentă pot fi un remediu pentru milioanele de persoane care suferă de migrene. Până acum se cunoştea faptul că acestea tratează cu succes lipsa poftei de mâncare, stările de vomă, răceala, crampele menstruale, febra şi infecţiile respiratorii. Mai nou, cercetătorii britanici au descoperit că, datorită levamentolului, o substanţă regăsită în frunza de mentă, are reale beneficii asupra stării noastre generale de sănătate. Ei spun că menta poate reduce tensiunea pe care o resimţim la nivelul gâtului sau capului, dacă o aplicăm direct pe locul dureros.

Nouă persoane din zece, care au primit acest "tratament", au relatat că migrena a dispărut în cinci minute. Statisticile arată că şase milioane de britanici, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, adică în jur de 190.000 pe zi, suferă crize de migrenă, care pot dura de la câteva ore până la o zi întreagă, potrivit cotidianului britanic "Daily Mail". Paul Jansen, preşedintele Asociaţiei Britanice de Luptă împotriva Migrenei, a afirmat că migrena este o afecţiune neurologică extrem de complexă, care are efecte dramatice asupra celor care o experimentează. Pe piaţa din Marea Britanie a început deja să se comercializeze geluri pe bază de mentă, care nu sunt recomandate celor cu vârste sub 12 ani.

190.000 de britanici suferă zilnic crize de migrenă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite