Medicamentele luate în timpul mesei sunt mai eficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentele luate în timpul mesei ar putea eficientiza tratamentul prin reducerea dozelor zilnice necesare. Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago a arătat

Medicamentele luate în timpul mesei ar putea eficientiza tratamentul prin reducerea dozelor zilnice necesare. Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago a arătat că în urma combinării medicamentelor împotriva cancerului cu anumite alimente bogate în grăsimi ar putea rezultă reducerea dozelor şi efecte mai bune ale tratamentului.

Specialiştii oncologi au descoperit că pacientele cu forme avansate de cancer mamar au nevoie de doze mai mici din medicamentele prescrise dacă le iau în timpul mesei, şi nu pe stomacul gol, aşa cum este recomandat, informează telegraph.co.uk.

Cercetările, realizate momentan doar în cazul bolnavilor de cancer, au relevat că administrarea tratamentului în timpul mesei creşte eficienţa acestuia cu 167 la sută, în timp ce cu cât masa este mai bogată în grăsimi eficienţa medicamentului creşte şi ea cu 325 la sută. Pentru rezultate mai concludente, cercetătorii vor efectua studii şi asupra altor tipuri de medicamente.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite