Medicament revoluţionar împotriva cancerului renal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou tratament care luptă împotriva cancerului renal a fost lansat ieri şi în România. Este vorba despre medicamentul Sutent, care, potrivit medicilor oncologi, sporeşte în medie cu 11

Un nou tratament care luptă împotriva cancerului renal a fost lansat ieri şi în România. Este vorba despre medicamentul Sutent, care, potrivit medicilor oncologi, sporeşte în medie cu 11 luni speranţa de viaţă a bolnavilor cu cancer renal metastazic, fiind indicat şi în tumorile gastro-intestinale. "

Cancerul renal apare la persoanele trecute de 40 de ani, cu precădere de sex masculin. Potrivit estimărilor, în România se înregistrează în jur de 1.300 de cazuri noi pe an, mortalitatea fiind însă în proporţie de 50%. Ca factori de risc pot fi menţionaţi fumatul şi obezitatea", a menţinat dr. Mircea Dediu, de la Institutul Oncologic din Capitală.

Potrivit acestuia, Sutent este indicat în două afecţiuni pentru care în momentul de faţă nu reacţionau la chimioterapie. Tratamentul costă în jur de 4.000 de euro pe lună şi nu este inclus în lista medicamentelor gratuite.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite