Medicament nou împotriva HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul produs, în ultimii zece ani, al unei noi clase de medicamente orale adresate tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul HIV, a fost autorizat, ieri, de către Comisia Europeană.

Primul produs, în ultimii zece ani, al unei noi clase de medicamente orale adresate tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul HIV, a fost autorizat, ieri, de către Comisia Europeană. Descoperit şi dezvoltat de cercetătorii britanici de la Pfizer, noul medicament, numit Celsentri (maraviroc), împiedică pătrunderea virusului în leucocite prin blocarea căii de acces predominante, coreceptorul CCR-5.

Pacienţii cu HIV din ţările UE vor putea beneficia de acest tratament în cursul anului viitor. "Infecţia cu virusul HIV reprezintă o semnificativă preocupare de sănătate publică la nivel european, mai ales acum când incidenţa bolii este în creştere.

În lipsa produselor noi, rezistenţa dezvoltată la tratamentele curente este una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm", a afirmat Filippo von Schloesser, preşedintele Aociaţiei Italiene a pacienţilor infectaţi cu HIV. Detalii suplimentare despre produs vor fi disponibile în Raportul Public European de Evaluare care poate fi consultat pe site-ul oficial al Agenţiei Europene (European Medicines Agency).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite