„Maternităţi“ pentru salvarea tigrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă se gândesc să formeze 42 de arii de reproducere a tigrilor asiatici în zone în care au fost descoperite femele fertile. Populaţia de tigri a Asiei e tot mai aproape de dispariţie: doar 3.500 de exemplare au fost identificate în diverse zone ale acestui continent.

Doar 3.500 de tigri mai trăiesc în libertate în Asia, şi numai 1.000 de exemplare sunt femele care au capacitatea de a se reproduce, arată un studiu citat de Reuters.

Pentru a preveni pe cât se poate extincţia exemplarelor care trăiesc în 42 de amplasamente unde au fost identificare populaţii capabile de reproducere, oamenii de ştiinţă susţin că ar trebui să se înfiinţeze tot atâtea arii de reproducere a tigrilor, un fel de maternităţi în care tigrii care au capacitatea de a se reproduce să o facă în sălbăticie.

Costurile pentru o asemenea campanie de protejare a tigrilor în sălbăticie se ridică anual la 35 de milioane de dolari (26,2 milioane de euro), susţin asociaţiile militanţilor pentru mediu.Autorii studiului amintit arată că, în ciuda eforturilor din ultimii zece ani pentru protejarea acestei specii, o mulţime de exemplare au dispărut din cauza cererii de părţi ale corpului de tigru folosite în medicina tradiţională.

Repartiţie

Zonele în care trăiesc în libertate tigrii reprezintă mai puţin de 7% din cele ocupate în trecut. 18 dintre arealurile de reproducere sunt în India, alte 8 în Sumatra, iar 6 în extremitatea estică a Rusiei.

Au mai fost identificate zone în Malaysia, Thailanda şi în Bangladesh. Nu există populaţii de tigri capabili să se reproducă în Cambodgia, China, Coreea de Nord sau Vietnam.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite