Mătasea porumbului combate tulburările renale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porumbul este singura cereală care conţine caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. În timp, s-a răspândit vestea că planta este un protector împotriva cancerului şi a îmbătrânirii

Porumbul este singura cereală care conţine caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. În timp, s-a răspândit vestea că planta este un protector împotriva cancerului şi a îmbătrânirii premature.

Din boabe se extrage un ulei, recomandat de nutriţionişti persoanelor predispuse la boli cardiovasculare şi la diabet. Specialiştii au constatat că mătasea de porumb, bogată în săruri de potasiu şi siliciu, are puternic efect diuretic.


Decoctul preparat din mătasea porumbului, administrat pentru creşterea secreţiei urinare, este valoros pentru că nu irită vezica şi combate tulburările renale şi cardiace.

Supă de pui şi porumb dulce

Timp de preparare: 35 de minute

Calorii: 280/porţie
Ingrediente: Pentru marinată: un piept de pui dezosat, o linguriţă sos alb de soia, o linguriţă de mălai dizolvat într-o lingură de apă (15 ml). Pentru supă: 300 g porumb dulce, un ou, 850 ml apă, sare şi piper după gust.
Preparare: Se toacă mărunt carnea de pui. Într-un castron se adaugă ingredientele de marinată: se amestecă bine şi se lasă la pătruns cât timp pregătiţi celelalte ingrediente. Boabele de porumb, proaspete sau din conservă trebuie tocate, nu prea mărunt.

Oul trebuie bătut cu puţină sare. Fierbeţi apa şi adăugaţi porumbul dulce, un praf de sare şi puneţi, din nou, la fiert. Când dă în clocot, adăugaţi puiul marinat şi puneţi vasul din nou pe foc, până se albeşte carnea. Stingeţi focul şi amestecaţi cu beţişoarele, pe măsură ce picuraţi oul, încet, pentru a se închega sub formă de firişoare lungi. Luaţi oala de pe foc, lăsaţi-o să stea câteva secunde, apoi puneţi supa într-un bol încălzit. Presăraţi puţin piper şi serviţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite