Măşti naturale pentru un chip luminos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru tenurile uscate sunt recomandate infuziile cu nalbă de cultură şi gălbenele, iar pentru cele grase, decoctul cu rădăcină de brusture. Un chip cât mai luminos, mai atrăgător şi

Pentru tenurile uscate sunt recomandate infuziile cu nalbă de cultură şi gălbenele, iar pentru cele grase, decoctul cu rădăcină de brusture.

Un chip cât mai luminos, mai atrăgător şi mereu tânăr! Aceasta era deviza femeilor încă din Antichitatea romană. În zilele noastre, cosmetica este o industrie. Marii fabricanţi ai produselor se grăbesc să împlinească dorinţele frumoaselor acestui secol, marcat de stres şi grabă, prin lansarea pe piaţă a noi produse. Prin utilizarea plantelor pe care natura generoasă ni le pune la dispoziţie putem fi frumoase în fiecare zi fără costuri financiare semnificative.

Pornind de la procedeele aplicate (măşti, loţiuni, creme) vom testa ce este mai avantajos pentru tenul nostru, în ideea că fiecare organism este un unicat.
În cosmetica feţei, plantele, folosite sub formă de infuzie sau decoct, joacă un rol esenţial în combaterea deshidratării, în special.

Pentru tenurile uscate se recomandă câteva plante care activează circulaţia periferică: florile de gălbenele folosite sub formă de compresă, aplicate pe o pânză de bumbac. Infuzia concentrată se prepară din 3 linguri de plantă la o cană de 200 ml de apă. După 10 minute, infuzia se filtrează şi se aplică pe un ten curăţat cu ajutorul compreselor. Tot sub formă de comprese, un efect incontestabil de redare a luminozităţii tenului îl are infuzia din nalbă de cultură. Ea se prepară din 3 linguri de flori la 200 ml apă.

Un amestec de plante compus din: flori de muşeţel - 4 linguriţe, flori de salcâm - 3 linguriţe şi levănţică - 2 linguriţe, preparat şi folosit ca în exemplele anterioare, hidratează şi destinde tenul după o zi agitată.
Pentru tenul gras, seboreic, fitoterapeuţii recomandă plante bogate în uleiuri esenţiale, taninuri şi saponine. Ele au efecte calmante, astringente şi antiseptice. Un decoct din rădăcini de brusture, 2 linguri la o cană de 200 ml de apă, este un exemplu ideal de compresă pentru aceste tipuri de ten. Rezultate bune oferă o infuzie din frunze de nuc preparată din 3 linguri de frunze la o cană de 200 ml apă. Aceleaşi comprese trebuie aplicate şi pe gât şi decolteu.

Creme cu vitamine pentru mâini

Mâinile reprezintă o "carte de vizită" pentru orice femeie. După folosirea produselor chimice utilizate în gospodărie, mâinile devin aspre, se înroşesc şi îşi pierd supleţea. Pentru îngrijirea lor, fitoterapeuţii recomandă o pastă realizată din ulei de măsline, ulei de susan, miere şi pudră de talc (în cantităţi egale). O altă reţetă cu efecte de catifelare se realizează din: suc de roşii -
3 linguri, ulei de măsline -
4 linguri, smântână grasă -
2 linguri şi tărâţe de grâu -
2 linguri. Pasta aceasta se aplică seara pe mâinile curăţate cu suc de fructe - struguri, pere sau piersică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite