VIDEO Maşina viitorului: mică, eco şi fără şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerii de automobile au găsit soluţia pentru a evita aglomeraţia din trafic şi pentru lipsa locurilor de parcare. Maşinile viitorului înlătură toate grijile unui posibil cumpărător: sunt prietenoase cu mediul, consumă puţin şi nu sunt scumpe.

Reprezentanţii marilor companii din industria auto îşi îndreaptă atenţia spre un nou model de maşină, care răspunde cerinţelor viitorului: este mică, pentru a nu se bloca în trafic, este eco, pentru că tot mai mulţi şoferi se gândesc la impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător, şi poate „să se conducă şi singură".

Compania General Motors (GM) a lansat recent, în cadrul unui salon din Las Vegas, prototipul EN-V („Electric-­Networked Vehicle"), scrie cotidianul „The Daily Mail".  Noul model are două locuri, dar nu are neapărată nevoie de şofer pentru a funcţiona. Micul automobil se poate învârti la 360 de grade şi este utilizat  pe baza unei baterii reîncărcabile.

Potrivit reprezentanţilor companiei, maşina, care nu produce emisii, este conectată la o reţea care îi permite comunicarea cu celelalte automobile, dar şi aflarea unor detalii despre infrastructură. Astfel, pot fi evitate eventualele accidente, iar traficul poate fi controlat pentru a fi evitate ambuteiajele.

Deşi nu pot atinge viteze mari, maşinile sunt create pentru a fi utilizate în oraşe, unde depăşirea limitelor este interzisă, spun reprezentanţii companiei. Totuşi, tocmai pentru că nu este comparabilă cu celelalte maşini din acest punct de vedere, reprezentanţii GM propun realizarea unor benzi speciale pentru acest gen de vehicule.

Micuţele maşini produse de GM în trei culori - roşii, negre sau albastre - ar putea fi soluţia pentru transportul urban al viitorului. Şi alte companii lansează modele care să aibă la bază astfel de caracteristici. Mercedes Benz a realizat un model care „simte" cât de aproape sau de departe sunt celelalte maşini şi accelerează sau îşi reduce viteza singur. Şoferul nu mai este nevoit decât să fie atent la direcţie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite