VIDEO Mașina din canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania canadiană Motive Industries va lansa în septembrie, în cadrul târgului de automobile electrice din Vancouver, macheta unui automobil cu motor electric şi caroserie din fibră de canabis.

Prototipul, denumit Kestrel, face parte dintr-un proiect de anvergură al unui consorţiu canadian care şi-a făcut un obiectiv din fabricarea unei maşini prietenoase cu mediul, relatează „Edmonton Journal".

Odată cu înscrierea într‑un concurs, producătorii canadieni de la Motive Industries au venit cu ideea de a înlocui caroseria din fibră de sticlă cu una realizată din fibră de canabis prelucrat.

Ei au descoperit că varianta este şi mai uşoară, şi mai ieftină decât cea folosită până acum, întrucât folosesc canabis cultivat legal în fermele industriale din oraşul Vegreville, provincia Alberta. Cânepa de aici are o concentraţie mai mică de 0,3% tetrahidrocanabinol, adică efectele sale psihoactive sunt reduse considerabil.

Aşadar, componentele metalice ale prototipului Kestrel vor fi înlocuite cu unele din fibră de canabis, exceptând structura maşinii. Potrivit preşedintelui companiei Motive Industries,Nathan Armstrong, primul prototip Kestrel, cu patru locuri, dar şi un plan pe trei ani ce vizează alte cinci modele, printre care şi o dubă pentru pasageri şi un autovehicul destinat comerţului, vor fi finalizate anul acesta.

Structurile autovehiculelor vor fi construite de experţii de la Colegiul Red Deer, iar de asamblare se vor ocupa cei de la Institutul de tehnologie din Alberta de Sud. Astfel, canadienii speră să conducă în viitorul apropiat maşini electrice cât mai ieftine, întrucât procesul lor de fabricare nu presupune costuri foarte mari.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite