Masajul cu ulei de cânepă previne artrita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu certitudine, o alimentaţie sănătoasă se bazează pe acizii graşi Omega 6 şi Omega 3. Efectele lor asupra sănătăţii sunt demonstrate din punct de vedere medical. Concret, aceşti acizi

Cu certitudine, o alimentaţie sănătoasă se bazează pe acizii graşi Omega 6 şi Omega 3. Efectele lor asupra sănătăţii sunt demonstrate din punct de vedere medical. Concret, aceşti acizi previn formarea cheagurilor de sânge, a unor boli cronice, reduc colesterolul şi tensiunea arterială, dezvoltă celulele nervoase, în special la copii şi combat apariţia prematură a ridurilor.

Studiile recente au demonstrat că uleiul de cânepă, obţinut prin presare la rece, are cel mai bogat procent de acizi graşi Omega 6 şi Omega 3. Dar acest ulei este vulnerabil la oxidare, mai ales dacă este expus la lumină sau căldură. Nu se foloseşte ca ulei de gătit şi nici la prăjitul unor preparate culinare. Poate fi folosit pentru diferite salate sau legume la grătar.

În Australia, de exemplu, uleiul de cânepă este folosit în cosmetică, în tratamentele antiîmbătrânire şi la masaj în diferite afecţiuni dureroase printre care artrita.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite