Masajul calmează durerile de spate ale gravidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a le uşura naşterea, terapeuţii le recomandă femeilor aflate în al treilea trimestru de sarcină câte o şedinţă săptămânal Tot mai multe gravide apelează la masajul

Pentru a le uşura naşterea, terapeuţii le recomandă femeilor aflate în al treilea trimestru de sarcină câte o şedinţă săptămânal

Tot mai multe gravide apelează la masajul terapeutic pentru a scăpa de durerile de spate sau de tensiunea acumulată în timpul sarcinii. Terapeuţii spun că, pe lângă efectele locale, cu ajutorul masajului se obţin şi efecte generale precum tonifierea musculaturii, calmarea sistemului nervos şi activarea circulaţiei sangvine, deficitară la viitoarele mămici. Mai mult, de pe urma masajului are de câştigat şi fătul.

Un masaj spa poate elibera tensiunea acumulată în diverse zone ale corpului (şolduri, mijloc, pelvis şi glezne), ne spune dr. Laura Ene, de la Centrul Eden Spa din Capitală.

Potrivit acesteia, masajul ameliorează durerea de gât şi de spate, elimină toxinele, stimulează circulaţia de întoarcere, care în timpul gravidităţii este deficitară, reduce oboseala, stresul şi anxietatea, sporind starea de relaxare psihică şi emoţională. "Efectuarea u-nui masaj spa o dată la două săptămâni în cel de-al doilea trimestru şi săptămânal în cel de-al treilea trimestru de sarcină pregăteşte corpul pentru naştere, dar şi pentru nevoile şi cerinţele unui nou-născut", adaugă dr. Ene.

Potrivit acesteia, masajul este recomandat şi în primul trimestru de sarcină, dar numai cu acordul medicului curant.

Masajul pentru gravide este efectuat în poziţia pe o parte, folosindu-se perne sau pături speciale. Poziţia aceasta este extrem de confortabilă şi sigură, permiţând un masaj uşor al şoldurilor, picioarelor, spatelui şi braţelor.

Uleiurile aromate menţin elasticitatea pielii de pe abdomen

Manevrele se fac cu ajutorul unor uleiuri aromate care, în afară de atenuarea durerilor, ajută pielea de pe abdomen să devină mai elastică şi mai suplă, pentru o recuperare mai rapidă după naştere. Şi bebeluşii au beneficii de pe urma masajului prenatal. Studiile au demonstrat că cei născuţi prematur au câştigat mai repede în greutate dacă mămicile acestora au recurs la masaj în timpul sarcinii. Totodată s-a mai constatat că masajul în această perioadă influenţează, pe termen lung, somnul şi comportamentul micuţului.

Centrul Eden Spa, Bd. Primăverii nr.39, Bucureşti

Masaj prenatal general (include aromaterapie şi meloterapie) - 106 lei, şedinţa de 50 de minute

Centrul de Sănătate Reflexo-Life, Bdul 1 Decembrie nr.27, Constanţa

Masaj prenatal general - 35 lei, 50 de minute

Centrul medical DUO, Str. Eremia Grigorescu, Bucureşti

Masaj prenatal terapeutic spate - 25 lei, şedinţa de 30 de minute

Masaj prenatal general - 50 lei

Înainte de a programa o şedinţă de masaj, viitoarele mămici trebuie să solicite acordul medicului curant
dr. Laura Ene
medic generalist

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite