Masajul Shiatsu ne scapă de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin presiunea exercitată de degete asupra unor puncte aflate pe corpul nostru, masajul Shiatsu tratează multe afecţiuni fizice sau psihice. Depresia, anxietatea, migrenele, insomnia,

Prin presiunea exercitată de degete asupra unor puncte aflate pe corpul nostru, masajul Shiatsu tratează multe afecţiuni fizice sau psihice.

Depresia, anxietatea, migrenele, insomnia, tulburările sexuale sau crampele musculare sunt numai câteva dintre bolile ce pot fi vindecate sau ameliorate prin Shiatsu. Acest masaj japonez este echivalentul acupuncturii, fără a se apela însă la ace.

Marele avantaj al său este că, spre deosebire de acupunctură, poate fi folosit şi ca autotratament. Tehnicile masajelor punctelor şi ulterior ale meridianelor energetice au fost sistematizate în secolul al XIII-lea. Autorul acestor sistematizări, medicul Tchrenn Tehong, recomandă folosirea unghiei, cu ajutorul căreia se va masa locul până la amorţire. În funcţie de indicaţia masajului, un punct poate fi masat prin manevră de dispersie (în cazul suferinţelor provocate de un exces de energie) sau de tonifiere (în cazul bolilor cauzate de lipsa de energie). De exemplu, în cazul balonărilor, considerate de medicina tradiţională chineză drept "energii nocive", care stagnează în intestine, dispersarea enegiilor aduce cu sine ameliorarea acestor suferinţe.

Masajul se face cu vârful degetelui sau cu unghia şi nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute. El este contraindicat persoanelor care au probleme cu inima, celor cu sistemul imunitar slăbit sau persoanelor care au fost supuse anterior masajului unor investigaţii cu raze X.

Benefiicile masajului

Relaxează muşchii
Elimină stresul
Îmbunătăţeste circulaţia sângelui
Menţine în limite normale nivelul tensiunii arteriale
Reduce anxietatea

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite