Masaj la tălpi pentru copiii neastâmpăraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din Marea Britanie care se iau la bătaie în sala de clasă ar putea fi pedepsiţi într-un mod inedit. Elevii vor fi rugaţi să se descalţe şi să-şi dea jos şosetele pentru a li se

Copiii din Marea Britanie care se iau la bătaie în sala de clasă ar putea fi pedepsiţi într-un mod inedit. Elevii vor fi rugaţi să se descalţe şi să-şi dea jos şosetele pentru a li se aplica un masaj la picioare menit să le controleze comportamentul neastâmpărat, notează “The Daily Mail”.

Un consiliu local din sudul Londrei a decis ca anul viitor să trimită în şcoli specialişti în reflexoterapie, în cadrul unui program ale cărui costuri se vor ridica la 90.000 de lire sterline. Experţii medicali susţin însă că există puţine dovezi care să ateste că o astfel de terapie de calmare poate îmbunătăţi cu adevărat comportamentul copiilor agresivi.

Specialiştii în reflexoterapie urmează să lucreze în 60 de şcoli primare şi în 14 şcoli gimnaziale, încercând să-i potolească pe recalcitranţii cu vârste sub 13 ani.

Iniţiativa a stârnit rumoare în rândul contribuabililor. “Cum oare va da rezultate acest sistem educaţional dacă se oferă tratamente de lux pentru copiii obraznici, iar pentru cei care se străduiesc din greu şi au rezultate bune nu se oferă nimic?”, a întrebat retoric Mark Wallance, purtător de cuvânt al Alianţei Plătitorilor de Taxe.

Reflexoterapia implică masarea unor puncte de presiune situate la nivelul mâinilor şi al picioarelor şi este folosită adesea pentru a calma durerea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite