Mărirea sânilor triplează riscul de sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care apelează la metodele de mărire a sânilor prezintă un risc crescut de sinucidere, avertizează oamenii de ştiinţă americani. Aceştia susţin că, în cazul femeilor care îşi

Femeile care apelează la metodele de mărire a sânilor prezintă un risc crescut de sinucidere, avertizează oamenii de ştiinţă americani. Aceştia susţin că, în cazul femeilor care îşi măresc bustul, riscul de suicid este de trei ori mai crescut decât pentru cele care sunt mulţumite de modul în care arată, relatează cotidianul "Daily Mail".

Studiul americanilor, efectuat pe 3.527 de femei din Suedia, care au recurs la implanturi mamare în perioada 1965-1993, a remarcat o incidenţă crescută a sinuciderilor. Statisticile din Marea Britanie arată că, în 2005, peste 10.000 de femei au recurs la diverse procedee de mărire a sânilor, numărul celor care îşi doresc un bust voluminos crescând de la un an la altul.

"Riscul comiterii unui suicid este triplu la o femeie care îşi măreşte dimensiunea sânilor. Acest risc se manifestă la 10 ani de la operaţie. El poate fi asociat cu existenţa unor probleme psihiatrice anterioare, a unor tulburări de nutriţie sau cu slaba stimă faţă de propria persoană", a menţionat Loren Lipworth, coordonatorul studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite