Mărirea bustului prin injectarea de grăsime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recoltarea de celule suşă din abdomen şi fese permite reconstrucţia sânului şi pentru femeile care au suferit o mastectomie Tot mai multe femei apelează în ultima vreme la operaţii

Recoltarea de celule suşă din abdomen şi fese permite reconstrucţia sânului şi pentru femeile care au suferit o mastectomie

Tot mai multe femei apelează în ultima vreme la operaţii estetice cu gândul de a schimba felul în care sunt văzute de cei din jur.

Într-un prezent în care felul în care arătăm contează din ce în ce mai mult, majoritatea complexelor noastre se leagă de aspectul fizic. În cazul femeilor, o problemă o reprezintă dimensiunea bustului, mamoplastia de augmentare devenind, din acest motiv, un procedeu chirurgical tot mai popular în rândul celor care doresc o ameliorare a aspectului fizic.

Riscurile şi complicaţiile operaţiei

Metoda implantului cu silicon ar putea fi înlocuită însă cu metode inovatoare, mult mai eficiente şi sigure pentru sănătatea noastră. Conform thisislondon.co.uk., o echipă de cercetători de la compania americană Cytori a dezvoltat o tehnică de mărire a bustului prin injectarea de celule suşă prelevate din ţesutul adipos de pe abdomen sau fese în ţesutul mamar. Celulele suşă nu sunt respinse de organism şi nici nu sunt absorbite în fluxul sangvin, ci se dezvoltă şi se regenerează în zona bustului, devenind un implant permanent. Conform cercetătorilor, operaţia durează mult mai puţin timp, iar costurile sunt inferioare celor practicate pentru implanturile cu silicon. Noutatea acestei operaţii o reprezintă posibilitatea ca şi femeile care au suferit o mastectomie (extirpare a glandelor mamare), după ce au fost diagnosticate cu cancer mamar, să o poată face. Până în prezent, aceste femei nu aveau altă alternativă decât reconstrucţia mamară.

Deşi nu sunt frecvente riscurile, există şi trebuie luate în calcul atunci când vă decideţi să recurgeţi la o intervenţie chirurgicală. Complicaţiile cele mai cunoscute implică: scurgeri ale implantului, asimetrie, reacţii la anestezie, contracţie capsulară (întărirea sau cicatrizarea ţesutului din jurul implantului), infecţii (un risc foarte mic care apare mai ales la înlăturarea implantului), afecţiuni ale nervilor, rupturi ale implantului, cicatrice vizibile.

Înainte de o intervenţie de augmentare mamară, pacienta trebuie să fie motivată şi sănătoasă. Nu există oprelişti în ceea ce priveşte vârsta, chiar şi femeile de vârsta a doua pot beneficia de o operaţie de mărire de sâni. Orice afecţiune majoră care implică riscuri anestezice sau riscuri de vindecare, cum ar fi diabetul, bolile cardiace sau bolile autoimune, are o contraindicaţie totală privind operaţia de mărire de sâni.
dr. Marek Vâlcu,
chirurg estetician la clinica Silhouette

Intervenţia chirurgicală este precedată de anumiţi paşi:

- analize de sânge

- investigaţii în zona inimii şi a plămânilor

- ecografie mamară

- încetarea tratamentului cu anticoncepţionale cu şase săptămâni înainte de operaţie

- nu trebuie administrat aspirină, paracetamol sau derivaţi cu o săptămână înainte de intervenţia chirurgicală

- pacienta nu trebuie să consume băuturi alcoolice cu 48 de ore înainte de operaţie

Cum ne alegem implanturile

- Implanturile mamare se aleg numai împreună cu chirurgul, tocmai pentru a face cea mai bună alegere pentru corpul dumneavoastră. Implantul poate fi rotund, oval sau anatomic, în timp ce suprafaţa acestuia poate fi netedă sau texturată. Pentru un aspect cât mai natural se poate alege între: implanturi cu conţinut salin (ser fiziologic); implanturi preumplute cu gel siliconic, moale sau coeziv (gel care imită cât mai fidel ţesutul mamar); implanturi mixte (cu înveliş dublu: ser fiziologic şi gel siliconic)

- Implanturile cu conţinut salin sunt preferate, deoarece, dacă se întâmplă ca proteza să curgă, soluţia salină este imediat absorbită de organism. Însă acestea nu sunt prea plăcute la pipăit şi nici nu imită perfect consistenţa ţesutului mamar.

- Implanturile cu silicon sunt tot mai folosite de chirurgi şi de paciente, imitând perfect forma naturală a sânului. În caz de rupere, substanţa care se scurge rămâne în capsula periprotetică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite