Mâncare contra pedalat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hotel din Danemarca oferă, de astăzi, o masă gratuită celor cazaţi, dispuşi să pedaleze pentru a produce electricitate. Clienţii unui hotel din Copenhaga dornici să meargă pe bicicletă vor primi un tichet de masă în valoare de 26 de euro.

Conducerea Hotelului Crowne Plaza Copenhagen Towers a decis să conecteze mai multe generatoare de electricitate la bicicletele din sala de sport. În acest fel, speră reprezentanţii unităţii de cazare, clienţii dornici să fie în formă vor putea contribui la generarea de electricitate, beneficiind de un avantaj: o masă gratuită, bazată pe preparate locale, relevă BBC.

Totuşi, pentru a intra în posesia tichetului de masă în valoare de 26 de euro, temerarii vor fi nevoiţi să furnizeze cel puţin 10 waţi-oră de electricitate. Specialiştii spun însă că, pentru o persoană obişnuită să meargă la sală, asta înseamnă circa 15 minute de mers pe bicicletă. În plus, „cicliştii" vor avea conştiinţa împăcată, pentru că vor putea contribui la salvarea planetei.

Proiectul ar putea fi extins

„Mulţi dintre clienţii noştri sunt oameni de afaceri, cărora le face plăcere să meargă la sala de antrenament. S-ar putea să avem parte şi de persoane ciudate, care să pedaleze numai pentru mâncare, dar nu cred că asta va fi tendinţa", a declarat Frederikke Toemmergaard, purtătoarea de cuvânt a hotelului.

Bicicletele vor avea instalate pe ghidoane dispozitive menite să măsoare energia generată pentru hotel.

Proiectul inovator lansat de hotel începe astăzi şi se va derula pe parcursul unui an. Vor putea participa numai persoanele cazate. Dacă va avea succes, programul va fi extins şi în alte unităţi de cazare ale grupului, inclusiv în alte ţări.

Hotelul Crowne Plaza din Copenhaga este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai prietenoase cu mediul, pentru că foloseşte deja energie generată de panouri solare, ce sunt instalate pe faţadă.

Ciclismul, tradiţie în Copenhaga

Capitala daneză, Copenhaga, este recunoscută ca având o adevărată tradiţie în materie de ciclism. 36% din locuitori merg la serviciu cu bicicleta în fiecare zi, proporţia populaţiei care optează pentru ciclism fiind una dintre cele mai mari din lume, arată site-ul visitcopenhagen.dk.

„Cum Copenhaga este asociată cu ciclismul, ne-am gândit că bicicleta ar putea fi un simbol al profilului «verde» pe care-l are hotelul nostru", a spus Frederikke Toemmergaard.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite