Mamele singure, predispuse la afecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gravidele care nu sunt susţinute de partener pot avea probleme
Gravidele care nu sunt susţinute de partener pot avea probleme

Femeile care aduc pe lume copii în afara mariajului riscă să aibă, în jurul vârstei de 40 de ani, mai multe probleme de sănătate în comparaţie cu cele care fac copii după ce se căsătoresc.

Concluzia a fost trasă de sociologii americani în urma unui studiu care s-a întins pe parcursul a 30 de ani şi în cadrul căruia au fost urmărite problemele cu care s-au confruntat 4.000 de mame, notează Live Science.În plus, afirmă sociologii de la Universitatea de Stat din Ohio, care au realizat studiul, chiar dacă mamele singure ajung la un moment dat în faţa altarului, starea lor de sănătate nu se ameliorează. Lucrurile par să stea ceva mai bine numai în cazul femeilor care se căsătoresc cu tatăl bio­logic al copilului, iar mariajul rezistă.

Probleme emoţionale şi financiare

Deşi cercetătorii nu au identificat cauzele care duc la această situaţie, ei sunt de părere că la mijloc ar putea fi stresul emoţional şi financiar cu care se confruntă femeile care sunt nevoite să-şi crească singure copiii. În general, mamele aflate în această situaţie ajung să sufere de hipertensiune arterială şi să aibă glicemia ridicată. Iar acest fapt a fost demonstrat de o cercetare realizată în 2009, care a încercat să stabilească problemele cu care se confruntă o femeie care este prinsă într-o relaţie de cuplu conflictuală.

Sociologul Kristi Williams, de la Universitatea de Stat din Ohio, a explicat că situaţia este îngrijorătoare având în vedere că, în ultimele decenii, a crescut simţitor numărul mamelor singure. De pildă, în prezent, în Statele Unite ale Americii, circa 40% din copii vin pe lume în familii monoparentale, faţă de 10% în 1960, au afirmat cercetătorii. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite