Mamele cu serviciu riscă să aibă odrasle obeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamele din clasa de mijloc care lucrează mult în timpul zilei sporesc riscul ca odraslele lor să aibă probleme cu greutatea sau chiar să sufere de obezitate, arată un studiu britanic citat

Mamele din clasa de mijloc care lucrează mult în timpul zilei sporesc riscul ca odraslele lor să aibă probleme cu greutatea sau chiar să sufere de obezitate, arată un studiu britanic citat de "The Independent on Sunday".

Studiul susţine că riscul de obezitate este în strânsă legătură cu venitul familial.

Copiii din familiile cu un venit total de peste 50.000 de euro pe an prezintă mai multe riscuri să aibă o greutate peste medie sau să devină obezi, faţă de tinerii crescuţi în familii mai sărace.

"Orele suplimentare la serviciu ale mamelor pot avea drept consecinţă lipsa accesului copiilor la mâncare sănătoasă şi la activităţi fizice", susţin cercetătorii de la Institutul de sănătate a Copilului de la University College London şi de la Spitalul Great Ormond. De exemplu, lipsa de timp a părinţilor poate creşte consumul de snacksuri şi de mâncare de tip fast-food în rândul copiilor, precum şi timpul petrecut în faţa televizorului.

Studiul leagă numeroasele cazuri de obezitate la copii din ultimii ani de creşterea numărului de femei care lucrează.

În 1984, doar 27% din femeile cu copii sub cinci ani din Marea Britanie erau angajate, în timp ce în 2004, 59% din femeile căsătorite şi 34% din părinţii singuri lucrează.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite