Mame singure? Nimic neobişnuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunica Jane Hutchinson alături de fiica Pauline,  nepoata Kayleigh şi strănepoata Sarah
Bunica Jane Hutchinson alături de fiica Pauline, nepoata Kayleigh şi strănepoata Sarah

Familiile în care există de câteva generaţii numai femei - bunici, mame şi fiice - au devenit ceva obişnuit în Marea Britanie. O mamă singură îşi doreşte ca fiica ei să nu ajungă niciodată în această situaţie. Numai că, adesea, istoria se repetă.

Jane Hutchinson, o femeie în vârstă de 79 de ani din Marea Britanie, şi-a dorit mereu ca fiica sa să aibă un soţ care să-i fie alături. Ştia ce înseamnă greutăţile. A rămas gravidă cu un mecanic auto, pe când avea numai 16 ani. Familia a considerat că e o ruşine, aşa că a trimis-o într-un adăpost pentru femei nemăritate şi gravide.

La trei ani după ce Pauline a venit pe lume, Jane s-a căsătorit. A mai avut doi copii. Dar a divorţat. Pauline are cum 47 de ani. Lucrează în vânzări. S-a măritat la 20 de ani şi credea atunci că va dura toată viaţa. Numai că visul frumos s-a destrămat, iar femeia a ajuns să-şi crească fiica singură.

Trei generaţii de singurătate

Dacă Jane şi Pauline au ajuns singure din cauza unor împrejurări nefericite, Kayleigh a ales singură această variantă. Încă din adolescenţă. A încercat timp de câteva luni să rămână însărcinată, iar la 17 ani a născut-o pe Sarah. Doi ani mai târziu, a adus-o pe lume pe Emma. Acum, Kayleigh are 21 de ani şi trăieşte din ajutoarele de la stat.

„Poate că pe unii îi şochează, dar când aveam 16 ani mi-am dorit atât de mult un copil încât eram pregătită să fiu o mamă singură", mărturiseşte tânăra. Povestea acestor femei e departe de a fi unică. În momentul de faţă, în Marea Britanie, familiile în care există trei generaţii de mame singure şi nici urmă de bărbat au devenit ceva obişnuit. Aşa arată o analiză făcută de cercetătorul britanic Geoff Dench, care a analizat o serie de studii referitoare la familie făcute pe parcursul a circa 30 de ani, relevă „The Daily Mail".

Rezultatele arată că peste jumătate dintre bunicile care nu au un soţ sau un partener de viaţă au fiice care au toate şansele să devină, la rândul lor, mame singure. Dacă în 1998, proporţia acestora era de 44%, acum este de 53%.

Geoff Dench a publicat un raport potrivit căruia 57% din mamele singure nu au trăit niciodată cu un bărbat. În una din patru familii, femeia este cocoşul în casă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite