Mai mult somn, sănătate curată pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decalarea începerii orelor de curs le aduce beneficii adolescenţilor, arată un studiu recent realizat de cercetătorii americani.

Oamenii de ştiinţă au decalat programul unei singure şcoli din Rhode Island cu o jumătate de oră, iar ca urmare, elevii de aici au mărturisit că au câştigat 45 de minute de somn în plus faţă de cât apucau să doarmă înainte de schimbarea orarului, relatează LiveScience.

Mai mult, adolescenţii au arătat că se simt mult mai puţin obosiţi şi deprimaţi ca înainte, iar numărul de absenţe şi de vizite la cabinetul medical a scăzut în urma acestei schimbări, mai arată studiul coordonat de doctorul Judith Owens, directorul Centrului pediatric pentru tulburarea somnului din cadrul Spitalului de copii Hasbro din Providence.

Totuşi, cum cercetarea a fost realizată într-o singură şcoală, schimbările ar putea avea efecte diferite dacă ar fi aplicate la nivelul altor instituţii. Oamenii de ştiinţă consideră însă că rezultatele merită analizate. „Chiar şi o mică decalare a programului şcolar, cu o jumătate de oră, poate avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii şi asupra sănătăţii adolescenţilor", a explicat coordonatorul cercetării, Judith Owens.

În ciuda faptului că o asemenea schimbare poate genera probleme în privinţa coordonări întregului orar şcolar, Owens consideră că beneficiile asupra tinerilor merită o astfel de bătaie de cap.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite