Machiajul scade riscul de accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ritualul de machiere de dimineaţă contribuie la diminuarea accidentelor în rândul femeilor care au trecut de prima tinereţe, relatează „The Daily Telegraph”.

Doamnele care fac din machiajul de dimineaţă o obişnuinţă au o constituţie fizică mai bună şi cad mai rar decât cele care nu se machiază, arată un studiu al companiei L’Oréal.

Concluzia vine după ce o echipă de cercetători condusă de doctorul Patricia Pineau, de la Universitatea din Saint-Etienne (Franţa) a analizat o sută de femei cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani. Cercetătorii le-au cerut femeilor să poarte centuri pentru a le analiza postura şi le-au echipat încălţămintea cu nişte tălpigi speciali pentru a le stabili centrul de greutate.

La finalul testului, oamenii de ştiinţă au observat că femeile care au purtat chiar şi numai puţin machiaj s-au ţinut mai bine pe picioare decât acelea care nu s-au atins de farduri. Şi aceasta pentru că, spun ei, ritualul machiajului de dimineaţă ţine locului unui adevărat exerciţiu fizic.

Pentru a aplica fardul de obraz, cel de pleoape sau simplul ruj, femeile se întind, îşi contractă muşchii şi îşi testează echilibrul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite