Lipsa de comunicare la serviciu afectează longevitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care nu comunică bine cu colegii şi cu superiorii riscă să moară în 20 de ani, se arată într-o cercetare efectuată pe 880 de persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, care lucrează peste opt ore pe zi.

Concret, cei care nu au un suport social din partea colegilor sunt de 2,4 ori mai expuşi să moară decât cei care comunică eficient la locul de muncă. S-a mai dovedit că participanţii care au murit în timpul studiului aveau conexiuni sociale neglijabile cu colegii de serviciu, ceea ce a condus la concluzia că o lipsă de suport emoţional la birou creşte riscul de a muri în următorii 20 de ani cu 140%.

„Ne petrecem cea mai mare parte din timp la serviciu şi nu avem prea mult timp să ne întâlnim cu prietenii în timpul liber. La locul de muncă, oamenii ar trebui să poată primi suportul emoţional necesar", explică pentru „The Daily Mail" Sharon Toker, conducătorul studiului.

Chiar dacă trăim într-o lume în care oamenii preferă să trimită un email sau să comunice prin intermediul reţelor de socializare decât să aibă o întâlnire faţă în faţă, specialiştii sunt de părere că locurile de muncă ar trebui „dotate" cu spaţii pentru băut cafeaua, unde angajaţii să poate interacţiona.

De asemenea, un program de asistenţă psihologică, unde oamenii să îşi poată discuta problemele le-ar putea creşte durata de viaţă.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite