Limbajul, cheia unei relaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când se pune problema unei relaţii de cuplu, preocupările comune şi atracţia fizică dintre potenţialii parteneri pălesc în faţa unui alt criteriu, care, adesea, nu este luat în seamă.

Este vorba despre limbaj. Dacă stilul ei de a vorbi nu se potriveşte deloc cu al lui, lucrurile nu au cum să meargă bine. Iar asta se poate constata chiar de la prima întâlnire, dacă nu cumva chiar din momentul în care apare propunerea.

Potrivit „USA Today", psihologii de la Universitatea din Texas, SUA, au analizat modul în care vorbesc 40 de bărbaţi, respectiv 40 de femei care au participat la un experiment de speed-dating (întâlniri rapide, în trad.). Studiul psihologilor americani s-a axat în principal pe modul în care oamenii folosesc pronumele personale, articolele, prepoziţiile şi adverbele, cercetătorii pornind de la premisa că oamenii nu sunt foarte atenţi atunci când le utilizează. Când participanţii au fost rugaţi să-şi aleagă un partener sau o parteneră, au optat pentru o persoană cu un stil de a vorbi asemănător cu al lor.

„Există de patru ori mai multe şanse să te potriveşti cu o persoană dacă stilul tău de vorbire este, în linii mari, acelaşi cu al acesteia", a declarat autorul studiului James Pennebaker. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite