Leontina Călin: „Mami, aş vrea să te văd!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt cuvinte care o dor cumplit pe Mariana, mama micuţei Leontina Călin.

Fetiţa de 6 anişori din satul Cornu, judeţul Dolj, s-a născut prematur. La 7 luni cântărea doar 1.100 de grame! Încă de atunci, medicii i-au pus diagnosticul de retinopatie - dezlipire totală de retină la ambii ochi, gradul V. Pe scurt, fetiţa nu vede.

Leontina a fost operată la ochişori, la o clinică din Belgia, la vârsta de un an, dar intervenţia chirurgicală nu i-a redat vederea. „Mi se rupe inima când îmi spune că cel mai mult îşi doreşte să ne vadă! Noi ­ne-am străduit să o ajutăm cât am putut, dar nu suficient. Am dat-o la o grădiniţă pentru copiii normali şi, cu ajutorul educatoarelor, se descurcă. A învăţat jucăriile şi se joacă în stilul ei. Ştim însă cât o doare că nu vede nici măcar o rază de lumină în jurul ei", spune Mariana, mama fetiţei.

Tinerii părinţi au venit de la Dolj la sediul redacţiei, în Bucureşti, pentru a ne cere ajutorul. „Am văzut în ziarul «Click!» cazul micuţei Bianca Petrică, care suferea de aceeaşi boală. Am vrea să ştim şi noi dacă Leontina ar avea o şansă să vadă, la acest spital. Nu avem banii necesari intervenţiei chirurgicale, dar am face orice să ştim că există o speranţă", adaugă mama.

Operaţia la ochişori, la Spitalul William Beaumont, din Detroit (USA), nu poate fi decontată prin formularul E112. De aceea, dacă va fi acceptată, Leontina va avea nevoie de 30.000 de dolari (21.000 de euro), o sumă mult prea mare pentru veniturile familiei. Dacă cineva vrea să o ajute pe micuţă să sune la 021.407.76.80. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite